Ungdom

ER DU MELLEM 2 OG 18 ÅR?
SÅ KAN DU BLIVE EN DEL AF FÆLLESSKABET I NFH

Bliv en del af fællesskabet

HOLD

U3 – U5

Trille Trolle er et introduktionstilbud for børnene, der ikke er startet i skole endnu.
Håndbolden er en del af et motorikkoncept og man kan deltage uden at have spillet håndbold eller for den sags skyld uden at have ambitioner om at gøre det. Det er sjov og leg lørdag formiddag i hallen og far og mor må gerne være med. Vi er sammen 1 gang om ugen.

U6 – U7

For børn der typisk går i 0. og 1. klasse.
Vi leger håndbold og laver en masse lege med bold på banen, der langsomt og uden for
form fuldendte krav lærer børnene, at bolden er sjov at kaste med og måske endda gribe. Vi
spiller på tværs af banen og spiller til 2 mål, uden at konkurrence elementet bliver rigtig
vigtigt.
Vi deltager i stævner efter trænernes vurdering. Vi træner 1 gang om ugen.

U8 – U9

For børn der typisk går i 2. og 3. klasse.
Når børnene kommer med på U9, er det vigtigt at det stadig er sjovt og at børnene ikke fastlåses på hverken faste pladser eller hold. Vi deltager nu i turnering og vi gør det med rene drenge og pigehold, selvom vi træner sammen. Derfor skal børnene nu også lære at spille sammen og spille til 2 mål. De skal lære de grundlæggende regler og hvor man skal
placere sig på banen. Vi skyder meget på mål og vi prøver alle sammen at stå på mål. Der øves i grundlæggende regler og forsvar.
Vi træner 2 gange om ugen.

U11

For drenge og piger, der typisk går i 4. og 5. klasse. Her opdeles holdene i drenge- og pigehold, også til træning.
Udviklingen af de sociale relationer er fortsat meget vigtige og vi opfordrer til, at der ikke
laves for fastlåste holdopdelinger, men forsøger at skabe en bred trup, der føler et
fællesskab med hinanden og håndbolden. Hjælpe forældre og børn med at holde fokus på udviklingen i stedet for resultatet. Vi begynder at have tilbud om træning 3 gange om ugen.

U13

For drenge og piger, der typisk går i 6. og 7. klasse. Nu begynder vi at spille kampe for at konkurrere og måle os mod modstanderne. NFH har som klub gjort det til et vartegn, at vi meget gerne vil udvikle vores spillere gennem hele året, hvor fokus på udviklingen af de enkeltes kompetencer og samspillet på et hold, fortsat er vigtigere end resultaterne. På U13 begynder vi at specialisere i de pladser børnene ønsker at spille på. Vi træner 3 gange om ugen.

 

U15

For unge mennesker der typisk går i 8. og 9. klasse. Vi spiller med harpiks og vi styrketræner hver uge, sammen med den øvrige træning. Der er større fokus på udviklingen af den enkelte spillers kompetencer og fysik. Og der spilles med niveauopdelte hold. Trænerne kommunikerer mere med spillerne og forældrene får gradvist en mindre rolle. Vi træner 3 gange om ugen + styrketræning.

U17

Når man er blevet U17 spiller, er man på vej til at blive senior og træningen bliver et spejl af hvad klubbens seniorhold gør og hvordan de spiller. Alle trænere skal tage udgangspunkt i deres eget spillermateriale, men fra U17 har man en dialog med seniortrænerne omkring træning og øvelser. Vi er i gang med at udvikle spillere, der måske skal spille på 1. eller 2. hold om få år. Samtidig er U17 også den periode, hvor rigtig mange spillere er væk på efterskole, så dem der er tilbage, skal finde sammen omkring nye hold.

U19

Sidste stop inden senior – for de mest talentfulde unge spillere, vil de begynde at blive udtaget til seniorkampe, for at opleve den fysik der kommer når man rykker op. Det er en vigtig periode som træner at fastholde spillerne i, da der i truppen kan være stor forskel på, hvad vej spillerne ser for deres håndbold og det skal trænerne være med til at lytte til og balancere i truppen.

Lykkeliga Starz

LykkeLiga er ud over at være en del af NFH, en del af et positivt nationalt fællesskab for børn med udviklingshandicaps og deres familier. Målgruppen er børn i 6.-16 års alderen.
Krumtappen har været etablering af et lokal håndboldhold for børnene, hvilket vi har stor succes med i NFH. Holdene danner ramme om en helt ny måde at skabe netværk for børn
og familier på og udenfor banen.

Trænere