Finaledrømmen brast

NFH kommer ikke til at spille finale om det danske mesterskab i denne omgang.
Team Esbjerg levede op til favoritværdigheden i retur-semifinalen tirsdag aften i Spar Nord Arena stort med 19-31 efter 11-16 ved pausen.

Og som cifrene antyder, var gæsterne det bedste hold og går videre til DM-finalen med to sejre, mens NFH skal spille om bronzemedaljer. Hvem de to hold skal møde, vides ikke endnu, da Odense og Ikast, som mødes i den anden semifinaleserie, har en sejr hver og skal ud i en tredje og afgørende kamp.

Men tilbage til NFH’s kamp mod Team Esbjerg. De gulblusede var godt med i kampens indledning og førte både 2-0 og 3-2. Faktisk gik der mere end seks minutter, før esbjergenserne scorede første gang.

NFH var uden de normale stregspillere Nikita Van der Vliet og Sofie Bardrum, som begge er på vej tilbage efter skader. Det betød, at Sofie Flader fik masser af spilletid inde på stregen, hvor hun kæmpede hårdt mod gæsternes stregspillere.

Knapt midtvejs i første halvleg var stillingen stadig helt lige. Men efter Sofie Fladers udligning til 6-6 holdt NFH en scoringspause på 11 minutter, og det er der ikke råd til imod Esbjerg.

Vestjyderne udnyttede NFH’s måltørke og scorede syv gange i træk og bragte sig foran med 6-13.
Derfra var det op ad bakke for NFH i resten af kampen, og selvom det undervejs lykkedes at barbere lidt af forspringet, så kom pigerne aldrig helt tæt på igen.

I anden halvleg var det som om, at kræfterne både fysisk og mentalt langsomt sivede ud af NFH’erne, der kun scorede en enkelt gang i de sidste 14 minutter, og så blev 18-23 forvandlet til slutresultatet 19-31.

Trods det store nederlag imponerede målvogter Annika Friedheim Petersen for tredje kamp i træk, og denne gang overgik hendes redningsprocent endda de to foregående opgør mod Odense og Team Esbjerg.
Annika, der stod hele kampen bortset fra et enkelt straffekast, blev således noteret for 17 redninger og en redningsprocent lige under 39.

Topscorere for NFH blev Elma Halilcevic med fem mål og Sofie Flader med fire.

NFH spiller den første bronzekamp på tirsdag, 30. maj, klokken 18.30 på udebane i enten Odense eller Ikast.