Sejr over SønderjyskE: NFH klar til slutspillet

Der var endnu engang spænding til det allersidste, da NFH onsdag aften vandt en vigtig og hårdt tilkæmpet sejr på 23-22 over SønderjyskE hjemme i Spar Nord BOXEN efter 12-10 ved pausen.

Sejren betyder, at NFH nu er sikre på at skulle spille med i slutspillet om det danske mesterskab, når grundspillet om seks runder er overstået.

Men som cifrene antyder, holdt det hårdt at sikre begge point i en kamp med to gode forsvar. 
Kampen begyndte usædvanligt målfattigt. NFH fik først hul på bylden efter 10 og et halvt minut, da Sofie Bardrum omsatte en aflevering fra Alberte Kielstrup til scoring – og udlignede til 1-1!

Det blev dog starten til en god periode for NFH, som på lidt mere end tre minutter scorede fire gange i træk og bragte sig foran med 4-1. Og i en kamp med så få mål, var det nærmest en kæmpe føring.

Men så kom SønderjyskE også i gang offensivt, og efter 18 minutter var det pludselig gæsterne, der var foran igen: 4-5.

Kampen blev ved at bølge frem og tilbage, og godt fem minutter senere var NFH igen foran med tre mål, 10-7.

NFH førte også ved pausen, 12-10, og forspringet blev fastholdt i starten af anden halvleg, hvor de gulblusede førte 14-12. Men så gik der igen lidt grus i maskineriet, og SønderjyskE bragte sig med tre mål i træk foran med 14-15 med 20 minutter tilbage af kampen.

NFH var ramt af både sygdom og skader hos flere spillere, og det betød, at cheftræner Jakob Larsen måtte trække lidt større veksler end normalt på de spillere, der var kampklar.

Mod slutningen begyndte det igen at knibe lidt for NFH, der kom bagud både 16-18 og 18-20. Men NFH har flere gange på det seneste vist, at holdet er i stand til at kæmpe sig tilbage til sidst i kampene, og sådan blev det også denne gang.

Med et kvarters tid igen kom Mulle ind og var med til at sætte NFH’s angrebsspil op, og det gjorde hun godt med et tilkæmpet straffekast ved stillingen 20-21 og ikke mindst, da hun med cirka 25 sekunder tilbage scorede det, der skulle vise sig at blive sejrsmålet til 23-22.

SønderjyskE fik ganske vist mulighed for at sætte et sidste angreb op, men det endte i et tremeterkast efter tid. Den afslutning blev afvist af NFH-forsvaret, og så kunne spillerne juble over endnu en ligasejr til stor glæde for langt de fleste af de 1.728 tilskuere.

Topscorere for NFH blev Alberte Kielstrup med syv mål og Sofie Bardrum med fire. 
Dermed sidder NFH fortsat relativt solidt på ligaens fjerdeplads.

Næste kamp er på lørdag, hvor kroatiske Podravka Vegeta kommer på besøg til NFH’s sidste kamp i European League i denne sæson.