Sejr i Slaget om Østdanmark – nu venter slutspillet

På papiret var der ikke noget på spil for NFH, da grundspillet i Kvindeligaen sluttede onsdag aften med “Kampen om Østdanmark” på udebane mod København Håndbold.

Men én ting er papir – noget andet er realiteter, og realiteten er, at kampene mod København bare har deres egen nerve og intensitet. Og NFH-pigerne ville bare ikke tabe den kamp.

Det skete heller ikke, for de gul-blå vandt med 32-35 efter 17-18 ved pausen.
Som cifrene antyder, blev det en kamp, hvor begge hold hurtigt slap håndbremsen, men også en kamp, hvor NFH var i førersædet det meste af tiden.
København førte kun en enkelt gang ved stillingen 3-2. Resten af tiden var det enten helt lige eller med føringer til NFH.

Godt bakket op af masser af NFH-tilhængere var NFH’erne det meste af kampen et skridt eller to foran hjemmeholdet, og da det hele skulle afgøres til sidst, slukkede NFH københavnernes håb om point med tre scoringer i træk fra 30-31 til 30-34 med to minutter tilbage, inden det hele altså endte 32-35.

Topscorere for NFH blev Tyra Axnér med ni mål og Lærke Nolsøe med seks.

De øvrige resultater i sidste spillerunde magede det sådan, at NFH kommer i slutspilspulje med Team Esbjerg, Silkeborg-Voel og SønderjyskE. Første kamp er på onsdag ude mod Silkeborg-Voel