Ny sejr: Snublende tæt på at sikre fjerdepladsen

NFH er nu meget, meget tæt på at være matematisk sikre på at slutte i top 4 i Kvindeligaens grundspil – og dermed tage point med over i slutspillet.

Søndag aften kom de gulblusede et stort skridt nærmere det mål, da HH Elite fra Horsens blev besejret med 33-31 i Spar Nord BOXEN efter en pauseføring på 17-14.

De to hold gav hinanden en tempofyldt og chancerig kamp, og det resulterede i mange mål i begge ender af banen.

Horsens var til at begynde med et lille skridt foran NFH, men efter føringsmålet til 5-6 efter 11 minutters spil holdt gæsterne en scoringspause på seks minutter, og det udnyttede NFH effektivt til at score fem gange i træk og bringe sig foran med 10-6. 

Det blev også 11-7 og 12-8 til NFH, men Horsens lod sig ikke ryste helt af, og mod første halvlegs slutning fik de reduceret NFH’s føring til to-tre mål.

I begyndelsen af anden halvleg lykkedes det NFH’erne at genetablere afstanden på fire mål, men gæsterne blev aldrig hægtet helt af.

Horsens blev ved at kæmpe, og med tre scoringer i træk fik østjyderne for alvor bragt spændingen tilbage i opgøret: 25-24 med godt et kvarter tilbage.

Men selvom der kom pres på mod slutningen, holdt NFH’erne hovederne kolde i slutfasen, hvor Horsens konstant skulle jagte NFH-føringer. Til sidst løb gæsterne tør for tid, og så kunne NFH-spillerne og de godt 1400 tilskuere juble over en tomåls-sejr og to vigtige point mere til samlingen.
Topscorere for NFH blev Alberte Kielstrup med syv mål og Rosa Skovlund Schmidt med seks mål.

På grund af landskampe i de kommende dage skal NFH først i kamp igen onsdag den 6. marts på udebane mod Silkeborg-Voel.