NFH tog afsked med Europa med en sejr

NFH har fået for vane at spille tætte kampe, der ender med etmåls-sejre til det ene af holdene, og lørdagens kamp mod kroatiske Podravka Vegeta var ingen undtagelse.

Hjemme i Spar Nord BOXEN vandt NFH den sidste kamp i gruppespillet i EHF European League med 23-22 efter 12-9 ved pausen.

Den sportslige spænding var på forhånd umiddelbart til at overse, da NFH var sikre på ikke at gå videre fra gruppespillet, mens kroaterne havde kvalificeret sig til kvartfinalerne.

NFH valgte derfor at spare lidt på ressourcerne og lod blandt andre Alberte Kielstrup og  Caroline Aar sidde helt over sammen med de skadede Amalie Wulff og Ayaka Ikehara samt Moa Högdahl, der er gravid.
Samtidig var der begrænset med spilletid til Lærke Nolsøe, Cecilie Greve og Rosa Skovlund Schmidt. Det gav i stedet en del spilletid til eksempelvis Julie Seeberg og Matilde Vestergaard, ligesom der blev prøvet nogle alternative opstillinger i bagkæden.

NFH havde dog fin kontrol med kampen trods de mange ændringer og førte fra start til slut. Føringen var en overgang oppe på fem mål, 9-4, men gæsterne fik kæmpet sig tilbage i opgøret uden dog at nå helt op.
Mest spænding om udfaldet var der til allersidst, men det har NFH efterhånden opbygget en pæn portion rutine i at håndtere, så de gulblusede holdt hovederne kolde hele vejen og kunne dermed bogføre den anden sejr i det europæiske gruppespil – godt bakket op af 1.050 tilskuere.

Topscorere for NFH blev Sofie Bardrum med fem mål, mens Matilde Vestergaard og dagens fødselar Mona Obaidli scorede fire mål hver.

NFH spiller igen på onsdag, hvor der venter en yderst vanskelig opgave i Kvindeligaen på udebane mod Ikast.