NFH slutter på fjerdepladsen i grundspillet

NFH slutter på fjerdepladsen i grundspillet i Kvindeligaen og tager dermed ét point med over i slutspillet.
Det står klart efter søndagens sejr over Aarhus United, selvom der stadig mangler to runder af grundspillet.

Fjerdepladsen blev endegyldigt sikret, da Aarhus United blev besejret med 28-26 hjemme i Spar Nord BOXEN efter 16-15 til NFH ved pausen.

NFH har for vane at spille tætte kampe mod holdet fra Smilets By, og søndagens kamp var ingen undtagelse.

NFH kom bedst i gang i opgøret, og efter fem minutter førte de gulblusede allerede med 4-1. Men gæsterne var hurtige til at svare igen, da NFH i de følgende par angreb ikke formåede at score. Og så stod det pludselig 5-5, inden der var spillet otte minutter.

Som cifrene antyder, var der fuld fart på angrebsspillet i begge ender af banen i starten af kampen. Ingen af holdene formåede for alvor at lukke ned for modstanderne, og det tætte parløb fortsatte halvlegen ud.

NFH gik til pause med en snæver føring på 16-15, og tendensen fortsatte i de første 12-13 minutter af anden halvleg, hvor holdene skiftedes til at føre, men ikke med mere end to mål. 
Lige indtil Sofia Deen bragte aarhusianerne foran med 18-21 på et straffekast, og pludselig begyndte det at se en smule vanskeligt ud at få det point, som NFH manglede for at sikre fjerdepladsen.

Men et par redninger af Cecilie Greve i NFH-målet gav de gulblusede momentum igen, og med 12 minutter tilbage brød Aimée von Pereira igennem og udlignede til 22-22.

Men det stoppede ikke der, for Cecilie Greve havde et par redninger mere i ærmet, og gæsterne lavede også et par tekniske fejl – og pludselig var 18-21 vendt til 25-22 med seks et halvt minut igen.

Men Aarhus United er ikke et hold, der bare giver op. Et par brændte NFH-chancer blev effektivt omsat til scoringer i den modsatte ende af banen, og så var der udlignet igen: 25-25 med knap tre minutter tilbage.

Uafgjort ville være nok til at sikre NFH fjerdepladsen, men NFH’erne ville have begge point, og her var to straffekast og en udvisning med til at afgøre kampen.
Det første af de to straffekast gik til NFH, og det omsatte Sofie Bardrum sikkert til scoring: 26-25.

Det næste straffekast gik til Aarhus United, og her reddede Cecilie Greve forsøget fra Sofia Deen med under to minutter tilbage på uret. 

Aarhus United blev også ramt af en udvisning, men kæmpede videre, og spændingen blev bevaret helt frem til cirka 20 sekunder før tid, da Lærke Nolsøe sendte bolden i kassen fra sin fløjposition og afgjorde kampen med målet til 28-26.

Og så kunne hovedparten af de 1.649 tilskuere juble over endnu en NFH-sejr, to point og et point med over i slutspillet. Her bliver Team Esbjerg den ene modstander, mens det ikke er afgjort endnu, hvem de to andre hold bliver.

Topscorere mod Aarhus United blev Mona Obaidli med seks mål samt Caroline Aar og Aimée von Pereira med fire scoringer hver.

NFH spiller allerede igen på onsdag, hvor Bjerringbro kommer til Falster.