Kontrafasen skal blive bedre

Normalt er der nærmest garanti for masser af fart og tempo, når NFH og Silkeborg-Voel tørner sammen, for det er to hold, som gerne vil fremad og helst hurtigt.

Sådan kan det også udvikle sig søndag aften, når de to hold mødes i Spar Nord BOXEN i NFH’s sidste hjemmekamp i Kvindeligaen i 2023.

Men så kræver det efter alt at dømme, at skarpheden i kontrafasen, som ellers i flere år har været et af NFH’s varemærker, bliver større.

– Vores kontrafase skal simpelthen blive bedre. Det er et fokusområde for os, men indtil nu har vi brugt meget tid på vores returløb, og det begynder at se bedre ud nu.

– Så nu skal vi have mere fokus på vores kontraløb og have de forskellige aktører til at blive helt skarpe på deres roller, forklarer cheftræner Jakob Larsen og pointerer, at kontrafasen handler om andet og mere end førstebølgen, hvor der bliver kastet en lang bold op til en hurtig fløjspiller.

Men med 11 nye spillere i truppen er der mange ting, der skal tilpasses, før det hele sidder i skabet, og det arbejder spillere og trænere hele tiden på.

Jakob Larsen understreger, at ambitionen fortsat er en fjerdeplads i grundspillet, men der er tæt trafik omkring fjerdepladsen indtil videre, hvor mange hold byder sig til.

Derfor er det også vigtigt at besejre Silkeborg-Voel søndag aften.

– Vi vil gøre vores for, at det kan lade sig gøre at slutte i top-fire, så det gælder om at holde sin sti ren og vinde over de hold, som vi forventer, at vi skal være bedre end, siger Jakob Larsen.

I tirsdags nåede NFH et af sæsonens helt store mål, da det lykkedes at kvalificere sig til Final 4-stævnet i landspokalturneringen Santander Cup – hvor NFH i øvrigt har trukket Viborg HK i semifinalen.

Og sejren over Aarhus United i kvartfinalen var vigtig. Det lægger Jakob Larsen ikke skjul på.

– Det betyder helt vildt meget. Både for vores selvforståelse, men også, at vi fik vist, at vi kunne kæmpe os tilbage efter at have været bagud og holde hovederne kolde til allersidst. 

– Der er en kæmpe forskel på at vinde eller tabe en kvartfinale, så det er en sejr, vi kan bruge til rigtig meget, fastslår cheftræneren.

Og søndag aften håber vi, at det bliver til en ny sejr mod Silkeborg-Voel. Der er kampstart klokken 18.

DANMARKS BEDSTE PUBLIKUM! ÅRETS SIDSTE LIGAHJEMMEKAMP SKAL VINDES, OG DET SKAL I HJÆLPE PIGERNE MED.

ER I KLAR? KOM SÅ! VI SKAL OP AT STÅ FOR NFH!

NFH spiller søndag klokken 18, hvor Silkeborg-Voel kommer på besøg i Spar Nord BOXEN. – KØB DIN BILLET HER