Nederlag i første semifinale

NFH var godt med i første halvleg, men det endte med et nederlag, da hjemmebanefavoritterne fra Team Esbjerg tog første stik, da de to hold lørdag eftermiddag mødtes i den første af mindst to DM-semifinaler.

Vestjyderne vandt med 28-23 efter 16-14 ved pausen.

Som cifrene antyder, var første halvleg en ganske jævnbyrdig affære.

NFH bragte sig foran med 3-5 efter seks minutter, og forsvaret og målvogter Annika Friedheim havde godt fat i hjemmeholdets skytter.

Annika Friedheim havde for anden kamp i træk fået chancen fra start i NFH-målet, og ligesom i Odense i onsdags diskede hun også i Esbjerg op med flere store redninger.

Første halvleg var helt lige frem til de allersidste minutter, og NFH var flere gange foran. En scoringspause i de sidste fire minutter af halvlegen betød dog, at NFH måtte gå til pause bagud med 16-14.

De gulblusede kom skidt fra start efter pausen, især angrebsmæssigt, hvor det blot blev til én scoring i de første 14 minutter.

Det udnyttede Team Esbjerg til at øge føringen til syv mål, 22-15.

Det forspring hentede NFH ikke igen, men pigerne blev ved at kæmpe, og det lykkedes et par gange at reducere esbjergensernes føring til fire mål.

Med godt 20 sekunder tilbage kunne Tyra Axnér endda have reduceret forspringet til tre mål, men desværre brændte hun sin afslutning, og så lykkedes det Team Esbjerg at slå kontra og score til slutresultatet 28-23.

Trods nederlaget skal NFH blot vinde returkampen med et enkelt mål for at fremtvinge en tredje kamp.

Returkampen spilles på tirsdag hjemme i Spar Nord Arena.

Topscorere for NFH i Esbjerg blev Mia Svele med seks mål og Alberte Kielstrup med fire.