Westbergs målshow var ikke nok i Viborg

Det lykkedes desværre ikke for NFH-pigerne at få point med hjem fra den svære udekamp mod Viborg i HTH-ligaen lørdag eftermiddag.

Hjemmeholdet vandt en hårdt tilkæmpet sejr på 23-21 efter en føring på 9-12 til NFH ved pausen trods 13 scoringer af Johanna Westberg.

NFH, der gav debut til den nytilkomne Louise Svalastog Spellerberg, fik en forrygende start på kampen med føringer på både 0-5 og 1-6. Der gik 11 minutter, før hjemmeholdet kom på tavlen, og mon ikke de omkring 50 medrejsende supportere drømte om, at det ville blive en af de kampe, man vil huske længe?

Langsomt fik hjemmeholdet dog bedre fat. 0-5 blev til 5-7, men så trak NFH lidt fra igen og bragte sig foran med seks mål, 5-11.

I første halvlegs sidste minutter kom viborgenserne dog lidt tilbage igen og fik halveret NFHs føring til tre mål, 9-12.

Anden halvleg begyndte heller ikke godt for NFH. Viborg halede yderligere ind, så NFH-føringen skrumpede til blot et mål, 11-12.

Pigerne kæmpede dog videre. Tre-måls-forspringet blev genetableret ved 12-15 og 15-18.

Men så var det NFHs tur til at holde en 11 minutter lang scoringspause, og det udnyttede Viborg til med 12 minutter tilbage at bringe sig foran for første gang i kampen ved stillingen 19-18.
Kort forinden var NFH blevet ramt af yderligere modgang, da Isabella Jakobsen fik direkte rødt kort og blev diskvalificeret.

To mål i træk af Johanna Westberg bragte dog de gulblusede tilbage i front, 19-20. Det blev også 20-21 ved Angelica Wallén med knapt fire et halvt minut tilbage. Desværre blev det også NFHs sidste mål i kampen, og det var altså ikke nok, da Viborg scorede tre gange mere.

Topscorer for NFH blev Johanna Westberg, som var helt ustyrlig og som nævnt nettede hele 13 gange, heraf fire på straffe.
Amalie Wulff scorede to gange.

Debutanten Louise Svalastog Spellerberg gjorde sig mest bemærket i forsvaret, men fik også scoret en enkelt gang i sin debut/comeback.

Trods nederlaget fastholder NFH niendepladsen i HTH-ligaen.

Næste kamp er på onsdag, hvor Randers HK kommer på besøg i LÅNLET Arena til en meget vigtig kamp i bestræbelserne på at nå slutspilspladserne.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen