Ultravigtig NFH-sejr i Aarhus

NFH-træner Niels Agesen skal finde en ny målsætning for resten af sæsonen. For efter NFH-pigernes flotte sejr på 33-30 ude over SK Aarhus onsdag aften er målet om at undgå nedrykning nu matematisk nået. NFH er sikker på ikke at slutte på en af de tre nederste pladser i ligaen, og dermed er endnu en sæson i Primo Tours Ligaen altså definitivt sikret. Samtidig kom holdet et stort skridt nærmere på at slutte som et af de seks hold, der skal spille slutspil senere på foråret.

Kampen i Aarhus var hård og lidt af en følelsesmæssig rutsjetur for de 50-60 NFH-tilhængere, der havde taget turen til Aarhus og alle de andre, der sikkert fulgte med på TV2 Sport eller i Radio Sydhavsøerne – det startede oppe, så gik det lidt ned for til sidst at slutte helt oppe.

NFH fik en fremragende start med føringer på både 3-0 og 5-1, men efterhånden fik de store SK Aarhus-piger bedre styr på både forsvar og angreb, og hjemmeholdet fik kæmpet sig op på 5-6. Mariana Costa var flyvende for NFH i kampens begyndelse, hvor hun scorede fire af sine fem mål i kampen.

NFH fik skabt lidt afstand igen og kom foran med 10-7, men SK Aarhus blev ved at kæmpe, og de fik kontakt ved stillingen 10-10. Det lykkedes NFH at skabe lidt afstand igen, og kort før pausen var stillingen 16-13 til NFH, men i sidste sekund fik det neongrønblusede hjemmehold reduceret til pausestillingen 16-14 til NFH.

SK Aarhus blev ramt af fire udvisninger i første halvleg, mens NFH ikke fik nogen. Det var jyderne ikke helt tilfredse med, men efter pausen blev den forskel udjævnet noget. De mange udvisninger satte lidt sit præg på anden halvleg, men spændingen forblev intakt helt frem til der manglede godt et minut.

Hjemmeholdet var godt skydende i første halvdel af anden halvleg, og ved 20-19 kom de foran første gang. De nåede også op på en to-målsføring et par gange, men i slutfasen var NFH skarpest, og via 28-27 og 32-30 til NFH sluttede det hele altså 33-30.

NFH-pigerne skal have stor ros for at blive ved at kæmpe og kæmpe som et hold. Og at sejren i høj grad var en holdpræstation kan også aflæses på målscorerlisten.

Kristina “Mulle” Kristiansen blev topscorer med syv mål, mens Mette Gravholt scorede seks, Mariana Costa fem, Emelie Westberg og Nanna Willumsen hver fire og Nadja Mortensen tre gange.

Næste opgave for NFH er hjemme i Scandlines Arena mod FC Midtjylland den 25. februar.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen