Uafgjort i slaget om Østdanmark

Det blev helt som ventet et brag af en kamp, da NFH lørdag aften var på besøg hos København Håndbold i Frederiksberghallerne til topkampen i Primo Tours Ligaen mellem rækkens nummer tre og fire.

30-30 sluttede det – efter en NFH-føring på 13-16 ved pausen under overværelse af 1358 tilskuere, der skabte en fantastisk stemning.

Set over hele kampen, har hjemmeholdet nok mest grund til at være tilfredse med uafgjort. NFH var nemlig foran i det meste  af opgøret.

Det var dog København, der kom bedst fra start. Næsten fire et halvt minut skulle der gå, før kampens første mål blev scoret. Det var København, der bragte sig foran med 1-0, og de nåede også foran med både 4-2 og 5-3, inden NFH fik kontakt ved stillingen 5-5 efter 13 minutter.

Derefter fulgtes de to hold tæt ad indtil der manglede fem minutter af første halvleg, hvor tre NFH-mål i træk i løbet af to minutter bragte stillingen fra 12-12 til 12-15. Det var faktisk en to-minutters udvisning til den tidligere NFH’er Maria Dueholm Sørensen, der gav NFH et overtal, som blev udnyttet effektivt.

Føringen holdt helt frem til der manglede seks minutter af kampen, og undervejs var NFH flere gange foran med fire mål.

Men med seks minutter og fire sekunder tilbage fik København udlignet til 28-28, og de kom endda også foran med 29-28.

Så kunne man frygte, at hjemmeholdet, der har vundet rub og stub hidtil på hjemmebane i denne sæson, ville køre en smal sejr hjem. Men sådan gik det heldigvis ikke. NFH slog tilbage, og med 40 sekunder igen, bragte venstrefløjen Lærke Nolsøe NFH foran med 29-30.

København tog timeout, og mens de cirka 200 NFH-tilhængere skabte stemning på lægterne, lagde københavnerne en plan for at redde uafgjort. Det lykkedes desværre, set med gul-blå briller. Syv sekunder før tid scorede Københavns Mia Rej sit 10. og kampens sidste mål til 30-30.

Resultatet betyder, at begge hold fastholder deres placeringer i tabellen, hvor NFH fortsat er nummer fire. Men NFH har nu tre points ned til Silkeborg-Voel, som p.t. ligger lige udenfor slutspilspladserne. Der resterer fire runder i grundspillet.

NFHs næste kamp er allerede på onsdag, hvor rækkens nummer to fra Viborg kommer på besøg til et topbrag i Scandlines Arena.

Toscorere for NFH mod København blev Nathalie Hagman med 11 mål og Mette Gravholt med syv.

KBHNFH

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen