Uafgjort i slaget om Østdanmark

NFH var skærtorsdag aften tæt på endelig at få den første sejr over København Håndbold, men det tætte og intense slag om Østdanmark sluttede uafgjort 28-28 efter 15-14 til NFH ved pausen.

Kampen var langt hen ad vejen præcis så tæt og intens, som cifrene antyder. NFH fik en god start og førte flere gange i første halvleg. Der var godt tempo i angrebsspillet, og pigerne havde ikke de store problemer med at komme til chancer, og samtidig var udnyttelsesprocenten også ganske høj.

NFH førte en overgang med 11-8, men københavnerne svarede desværre hurtigt igen og fik udlignet til 11-11, inden NFH igen scorede to gange i træk – og igen blev indhentet med det samme.

Anden halvleg blev også tæt og intens, og langsomt overtog København førersædet på måltavlen, men dog aldrig med føringer, der var større end to mål.

Kampen fik en højdramatisk afslutning, da NFH med cirka 15 sekunder igen fik udlignet til 28-28. København skyndte sig at give bolden op, men smed den straks hen til NFHs Deonise Fachinello. Men bedst som næsten alle 1354 tilskuere i en kogende Scandlines Arena var ved at juble og NFH-pigerne var på vej frem for at se, om de kunne nå at score sejrsmålet, fløjtede dommerne. Derefter var der diskussion ved dommerbordet, fordi Københavns træner havde lagt sit timeout-kort, og trods protester fra NFH-lejren og næsten en hel hal, fik København lov at få et allersidste angreb.

Det førte dog heldigvis ikke noget med sig. Tv-billeder viste iøvrigt, at København ikke skulle have haft hverken timeout eller bolden til sidst, da Deonise allerede stod med bolden i hænderne, da timeout-kortet blev lagt. NFH nedlagde protest lige på stedet, men trak den efter kampen tilbage igen, fortalte cheftræner Niels Agesen.
Afslutningen blev iøvrigt skæmmet af, at en tilskuer i de allersidste sekunder smed en af de “pap-klappere”, som udleveres før hjemmekampene, ind på banen, så spillet måtte afbrydes. Det siger sig selv, at det er vildt dumt gjort, og noget som vi fra NFHs side tager klart afstand fra.

Det ene point betyder, at NFH – hvis Viborg slår Silkeborg-Voel på lørdag – selv kan afgøre om holdet skal i slutspillet, hvis pigerne kan slå Team Tvis-Holstebro på udebane i den sidste kamp på onsdag.

Topscorer, og kampens spiller, for NFH i dag blev Danmarks bedste stregspiller Mette Gravholt med syv mål. Desværre faldt Mette uheldigt ned og fik et vrid i sit i forvejen halvdårlige knæ. Det vides endnu ikke, hvor slem skaden er.

Kristina “Mulle” Kristiansen scorede fem og Emelie Westberg seks mål.

I NFH-målet diskede både Barbara “Babi” Arenhart og Mette Iversen Sahlholdt op med flere gode redninger undervejs.

_DSC5143

Kampens spiller blev iøvrigt NFH’s topscorer i kampen – Mette Gravholt, som efter kampen blev hædret af Lasse og Simon Rölink fra Nykøbing Falsters Barbershop og frisørsalon, Brdr. Rölink.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen