Uafgjort i Medrivende Sæsonpremiere

Så er den nye håndboldligasæson for alvor skudt i gang – og NFH er på tavlen i Boxer Dameligaen. Det skete med uafgjort 29-29 hjemme mod Silkeborg/Voel, som holdet for få dage siden tabte med fem mål til i pokalturneringen.

Sådan kunne man også godt frygte, at det ville gå i aften. Starten var ikke god, omend den ikke var helt så slem som sidst. 1-3 blev til 3-3 og 3-5 til 6-6, men Silkeborg havde lidt for let ved at score i starten, og da den sidste skarphed ind imellem manglede i angrebet hos de gulblusede, var det gæsterne, der var i teten næsten hele første halvleg.

6-6 blev til 6-9, og 7-11, og i slutningen af første halvleg så det for alvor sort ud, da Silkeborg/Voel bragte sig foran med 10-16. Men så skete der noget! Der kom et par friske kræfter på banen hos NFH, forsvaret begyndte at få langt bedre fat i Silkeborg-spillerne, og i målet pillede Mette Iversen Sahlholdt pynten af de jyske skytter.

Silkeborg/Voel holdt helt op med at score, og NFH’erne åd sig langsomt ind på midtjyderne. Og da “Mulle” reducerede til 14-16 i første halvlegs sidste sekund, var der for alvor tændt op under de 1.186 tilskuere i Scandlines Arena, som gennem hele kampen gjorde alt, hvad de kunne for at bære NFH-pigerne frem.

Starten på anden halvleg lignede slutningen på første. NFH’erne kom ud med ild i øjnene og masser af tro på egne evner, og pludselig stod det 18-16 til NFH – undervejs havde dommerne endda underkendt en NFH-scoring, vistnok for overtrådt..

Der skulle gå otte minutter af anden halvleg, før Silkeborg/Voel kom på tavlen, men NFH holdt fast i føringen på to-tre mål helt frem til det allersidste minut, hvor der blev udlignet til 29-29, og selvom NFH havde bolden og var i angreb til sidst, lykkedes det desværre ikke at få sejren og begge points.

Men trods alt et imponerende comeback af NFH-pigerne. Topscorer for NFH blev Kristina “Mulle” Kristiansen med otte mål, mens Mette Gravholt blev noteret for seks mål og Nanna Willumsen for fem. I målet stod Mette Iversen Sahlholdt som nævnt også stærkt, men Barbara Arenhardt bidrog bestemt også til festen med hele tre redninger på straffekast.

Kampen blev vist direkte på TV2 Sport, og mon ikke publikum hjemme i stuerne har kunnet fornemme lidt af den fantastiske stemning i Scandlines Arena?

Næste opgave for NFH’erne er på søndag ude mod Viborg. Næste hjemmekamp er den 20. september, hvor SK Aarhus kommer på besøg.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen