Uafgjort i EHF Cuppen – og comeback til Ayaka

Alt er fortsat helt åbent, inden NFH på søndag møder Herning-Ikast Håndbold i returkampen i trejde og sidste kvalifikationsrunde om at komme med i gruppespillet i den europæiske EHF Cup efter nytår.

Søndag mødtes de to hold i det første opgør i Arena Næstved, en kamp som endte uafgjort 23-23 efter 13-13 ved pausen.

Som vanligt, når de to hold mødes, blev det en kamp med få mål og masser af fight og fysik.
Gæsterne kom bedst fra start og førte efter godt et kvarter med 4-7. Men NFH kæmpede sig flot tilbage og udlignede til 7-7. Det lykkedes dog HIH at genetablere et to-måls forspring frem mod pausen, men i det sidste halvandet minut sørgede Amalie Wulff og Sofie Olsen med en scoring hver for, at det stod 13-13 ved pausen.

Herning-Ikast kom også bedst i gang i anden halvleg og bragte sig foran med 13-15 og 14-16. Men så tog Natasja Clausen, der var kommet ind i NFH-målet, fat, og ligesom det var tilfældet i onsdags mod Aarhus United diskede hun op med flere store redninger.
Da HIH også blev ramt af en to-minutters udvisning, fik NFH vendt opgøret på hovedet med fire mål i træk, og så var det pludselig gæsterne, der halsede efter.

Det lykkedes faktisk NFH at holde sig i førersædet helt frem til kampens afslutning. Med seks minutter igen stod det 23-21 til NFH, mens så blev det heller ikke til flere mål fra de gulblusede, og med halvandet minut igen kunne Stine Skogrand udligne for HIH til slutresultatet 23-23.

Blandt de de 1768 tilskuere i Næstved var både Japans ambassadør i Danmark og et japansk tv-hold. Sidstnævnte fulgte blandt andet NFHs supportere under kampen i forbindelse med en udsendelse under det kommende VM i Japan. Men i anden halvleg fik både de og ambassadøren, det givetvis håbede på og kom efter, og som NFH-tilhængerne har set frem til længe: Ayaka Ikehara fik comeback efter cirka 10 måneders skadespause!

Ayaka fik ikke så mange minutter på banen, men i den tid hun var inde, nåede hun blandt andet at trække et straffekast til NFH.
Velkommen tilbage, Ayaka!

Topscorer for NFH i dag blev Dione Housheer med syv mål, mens Mulle scorede fire gange.
For HIH var Helene Fauske helt i hopla og scorede 11 af sit holds 23 mål.

Returkampen spilles i Ikast på søndag klokken 15. Det er samtidig NFHs sidste kamp i dette kalenderår. Inden da skal NFH-pigerne en tur til Nordjylland på onsdag og møde EH Aalborg i HTH Ligaen.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen