Uafgjort i den sidste slutspilskamp

NFH rundede lørdag eftermiddag sæson i Bambusa Kvindeligaen af med at spille uafgjort 29-29 hjemme i LÅNLET Arena mod Aarhus United efter 13-13 ved pausen.

Som cifrene antyder, var det langt hen ad vejen et tæt opgør mellem to hold som begge havde forpasset muligheden for at nå semifinalerne, og derfor på papiret ikke havde alverden at spille for.

Men både NFH’erne og Aarhus United skal roses for at gå hårdt efter sejren, og det var med til at give en afvekslende, intens og spændende kamp.

Opgøret begyndte meget lige, men knapt midtvejs i første halvleg begyndte NFH at trække lidt fra, og på syv minutter blev stillingen ændret fra 2-3 til 7-4 blandt andet takket være Nikita van der Vliet, der scorede tre gange.

Aarhus United kom dog hurtigt tilbage på omgangshøjde med tre mål i træk delvist på grund af et par NFH-fejl i angrebsspillet.

Det var i det hele taget en meget afvekslende første halvleg. NFH fik genetableret tre-måls føringen ved stillingen 12-9, men holdt så igen en scoringspause og kom bagud 12-13, inden Celine Lundbye udlignede på straffekast til pausestillingen 13-13.

I NFH-målet stod Louise Egestorp især i første halvleg godt og kom i vejen for mange aarhusianske afslutninger.

Det gjorde hun også i starten af anden halvleg, og samtidig løb gæsterne ind i en periode, hvor de lavede flere fejl i angrebet.
Det udnyttede NFH hurtigt til at bringe sig foran med 19-14, og det var lige på nippet til, at kampen kunne være knækket til NFHs fordel.

Men Aarhus United er ikke et hold, der bare giver op, og som så ofte før var det Mathilde Neesgaard, der drev de lyseblå frem. Hende havde NFH-forsvaret svært ved at stække, og hun blev kampens topscorer med 10 mål.

Det var blandt andet i kraft af tre scoringer fra Neesgaard, at Aarhus United leverede endnu et comeback og i løbet af seks minutter forvandlede en komfortabel NFH-føring på 20-15 til en føring til gæsterne på 21-22 med et kvarter igen.

Resten af opgøret blev meget tæt og spændende.

Med tre minutter igen lykkedes det Aarhus United at bringe sig foran med to mål, 27-29. Og det var stadig stillingen med halvandet minut igen, men så fik Mathilde Neesgaard en to-minutters udvisning, og det var lige den livline, NFH havde brug for.

20 sekunder senere reducerede Sofie Flader, og i det efterfølgende angreb begik aarhusianerne en regelfejl, så NFH fik et sidste angreb med mulighed for at tage point.

Med 10 sekunder tilbage spillede Mulle bolden ud til anfører Lærke Nolsøe, som med sin sidste kampaktion i LÅNLET Arena iført en NFH-trøje sprang ind i feltet og udlignede sikkert til slutresultatet 29-29.

Udover Lærke Nolsøe spillede også Dione Housheer og Natasja Clausen afskedskamp på hjemmebane.
Men heldigvis får vi lov at se dem alle sammen et par gange mere i NFH-trøjen, når der i starten af juni er Final 4-stævne i landspokalturneringen Santander Cup i Odense.

Topscorere for NFH blev Lærke Nolsøe, Celine Lundbye, Nikita van der Vliet og Sofie Olsen med fem mål hver.

Det uafgjorte resultat betyder, at NFH slutter som nummer fire og sidst i slutspilspulje 2 med fire points.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen