Tæt på point mod Odense

NFH fik rejst sig ovenpå 17-måls nederlaget på udebane mod Odense Håndbold forleden, da de to atter tørnede sammen i slutspillet i Bambusa Kvindeligaen påskedags aften.

For øjnene af ikke færre end 1.219 tilskuere hjemme i LÅNLET Arena var NFH meget tæt på at snuppe det ene point mod de regerende mestre, men med blot to sekunder tilbage scorede Mia Rej sejrsmålet for fynboerne til 26-27 efter 11-13 ved pausen.

NFH var aldrig foran i kampen, men var alligevel godt med i begyndelsen, hvor de to fulgtes ad til stillingen 6-6 efter 12 minutter.

Så holdt NFH otte minutters scoringspause, og det benytte Odense til at trække en smule fra til stillingen 6-9.

Langsomt fik de gulblusede dog kæmpet sig lidt tilbage i kampen og reduceret til både 9-10 og 10-11, og med lidt større skarphed i et par situationer kunne NFH også have gået til pause med uafgjort.

Holdet måtte til dagens opgør undvære begge de normale højrebacks Celine Lundbye og Alberte Kielstrup på grund af sygdom, og det tvang cheftræner Jakob Larsen til at tænke i alternative opstillinger.

Bedre blev det ikke, da Sofie Flader vrikkede rundt på sin ene ankel, og selvom hun kom tilbage, var hun en smule hæmmet af smerterne.

NFH’erne blev dog ved med at kæmpe, og selv en skidt start på anden halvleg, hvor 12-13 blev til 13-18 fik ikke pigerne til at slå op i banen.

Godt hjulpet på vej af de fleste af tilskuerne i den tætpakkede hal blev jagten på points intensiveret. 14-19 blev til 17-19 med et kvarter tilbage på uret.

Fynboerne formåede dog at fastholde afstanden på to-tre mål indtil de allersidste minutter, hvor NFH efter at have været bagud med 22-25 kom helt op og fik udlignet til 26-26 ved Charlotte Mikkelsen med knapt 20 sekunder tilbage, og et point var derfor absolut indenfor rækkevidde for NFH, indtil Mia Rej altså desværre slukkede lyset med sin scoring til 26-27 to sekunder før tid.

Topscorere for NFH blev Charlotte Mikkelsen, Elma Halilcevic og Nikita van der Vliet med fem mål hver. 

Med til historien om NFHs fine comeback i slutfasen hører også, at unge Liv Navne, som normalt mest slår sine folder på 2. divisionsholdet, viste nerver af stål, da hun scorede to gange på straffekast i den intense slutfase. 

Efter NFHs nederlag og Viborgs sejr over København lørdag har Viborg nu overtaget den semifinalegivende andenplads i puljen, ét point foran NFH før de to sidste runder.

Her mødes netop NFH og Viborg i Viborg i næste runde i lidt af “vind eller forsvind”-kamp den 27. april.

Vinder Viborg, er de klar til semifinalerne, mens en sejr til NFH vil betyde, at NFH selv kan afgøre det ved at slå København hjemme i den sidste puljekamp.

Spændingen er altså intakt før næstsidste runde, hvor pigerne får brug for massiv gul-blå opbakning på lægterne i Viborg.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen