Svær semifinale-vej efter nederlag

NFH skulle tirsdag aften forsøge at holde trit med København Håndbold og Team Esbjerg i kampen om at nå en semifinaleplads i HTH Go Ligaens slutspil. Desværre gik resultaterne ikke NFHs vej. De gulblusede måtte se sig besejret af København Håndbold med 22-23 efter 12-13 ved pausen i en kamp, der blev spillet for fuld POWER i Arena Næstved.

Og da Team Esbjerg samtidig i puljens anden kamp besejrede Randers HK på udebane, har københavnerne og esbjergenserne slået et hul på tre points til NFH før de sidste tre runder.

Dermed er NFH tvunget til at vinde på tirsdag i Randers, og samtidig skal man håbe, at København kan slå Team Esbjerg i Esbjerg dagen inden. I så fald vil NFH kunne spille sig tilbage på en semifinaleplads med en sejr over Team Esbjerg i den efterfølgende runde i POWER Arena, og så får vi en gyserafslutning i sidste runde, hvor NFH skal til København og Team Esbjerg tager imod Randers.

I tilfælde af pointlighed mellem holdene er det placeringen i grundspillet, der er afgørende, og her sluttede København som bekendt foran NFH, mens NFH omvendt sluttede bedre end Esbjerg. Derfor skal NFH reelt hente fire points på København, mens vi kan “nøjes” med at hente tre points på Esbjerg..

Kampen mod København blev som så mange gange før en tæt affære. NFH’erne virkede helt klar fra start og bragte sig foran med 2-0. København fandt først vej til netmaskerne efter tre minutters spil, men så scorede de også tre gange i træk og bragte sig foran med 2-3.

Derefter bølgede kampen frem og tilbage. Gæsterne fik slået et hul midtvejs i første halvleg, da Louise Føns bragte København foran med 5-9. NFH gav dog ikke op, og 10 minutter senere var forspringet spist op og mere til, da Emelie Westberg bragte NFH foran med 11-10.

Første halvleg sluttede dog med en pauseføring til København på 12-13, og gæsterne kom også bedst i gang efter pausen, hvor de med to scoringer i træk bragte sig foran med tre mål, 12-15. Men igen fightede NFH’erne sig tilbage, godt bakket op af størsteparten af publikum i Arena Næstved. Det blev 15-15 på tre mål af Johanna Westberg, og hun udlignede igen til 16-16, inden Sarah Iversen skaffede NFH en føring på 17-16.

NFH førte også 19-17 og 20-18 med godt 11 minutter tilbage. Men nøjagtigt som det var tilfældet i de to holds møde i grundspillet i POWER Arena, var København skarpest i de sidste 10 minutter. 20-18 blev til 20-22 og til sidst altså 22-23.

NFH havde muligheden for at slå kontra til allersidst og klare uafgjort, men det mislykkedes, så det var en flok skuffede spillere, der gik i omklældningsrummet efter sidste fløjt.

Med til historien om nederlaget hører, at NFH undervejs i kampen brændte fire straffekast, og der var også andre chancer, som ikke blev omsat til mål. I NFHs mål stod Cecilie Greve ellers en stor kamp og også blev kåret til Woman of the Match bagefter, men det var altså ikke nok til point.

Topscorer for NFH blev Johanna Westberg med ni mål, mens Sarah Iversen scorede tre gange.

NFHs næste kamp er som nævnt på tirsdag, 10. april, klokken 18.30 på udebane mod Randers HK.
Næste hjemmekamp er lørdag den 21. april klokken 16.10 mod Team Esbjerg.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen