Superstart på slutspillet!

NFH gentog tirsdag aften bedriften fra sidste sæson, da pigerne åbnede slutspillet i Bambusa Kvindeligaen med en sejr over Viborg hjemme i LÅNLET Arena.

Denne gang blev sejrscifrene 32-27 efter 14-13 ved pausen, og dermed har NFH nu vundet de seneste tre hjemmekampe mod Viborg, da de gul-blå også snuppede sejren i opgøret i grundspillet for nogle uger siden.

Til at begynde med var der ellers ikke meget, der tydede på, at det skulle ende med en NFH-sejr tirsdag aften.

Viborg bragte sig foran med 1-4, inden der var spillet fire et halvt minut, og selvom cheftræner Jakob Larsen tog en hurtig timeout, hjalp det ikke i første omgang, da de to næste angreb endte med en brændt chance og en tabt bold.

Men Viborg formåede ikke at udnytte det til at bringe sig yderligere foran, og stille og roligt kom NFH tættere på og fik reduceret til 4-5.

Gæsterne formåede dog at slå tilbage og genetablere tremåls-føringen til 5-8 og 6-9.
Men NFH fik gradvist bedre og bedre fat i forsvaret, og det lykkedes at udligne til 9-9.

Det var dog først med godt fem minutter tilbage af første halvleg, at det lykkedes NFH at bringe sig foran, da Charlotte Mikkelsen scorede til 12-11 – den første føring, siden Sofie Flader åbnede ballet med sit mål til 1-0.

Forspringet holdt frem til pausen, men kampen var stadig tæt.

NFH fik desværre også en skidt start på anden halvleg. Næsten seks og et halvt minut skulle der gå, før Mia Svele scorede de gulblusedes første mål efter pausen.
Da havde Viborg allerede scoret tre gange og bragt sig foran med 14-16.

Og nøjagtigt som i første halvleg måtte NFH kæmpe hårdt for at komme tilbage i førersædet.
Knapt midtvejs udlignede Mia Svele til 20-20, og da Elma Halilcevic et par minutter senere bragte NFH foran med 21-20, begyndte størsteparten af de 922 tilskuere for alvor at fornemme, at noget stort var under opsejling.

Viborg blev dog ved at hænge på, og det var først i de sidste seks-syv minutter, at NFH i kraft af godt forsvarsspil, vigtige redninger af Cecilie Greve og en god kontrafase fik slået det afgørende hul.

23-22 blev til 28-23 med godt fire minutter igen, og det forspring formåede Viborg ikke at indhente.

Det hele endte altså 32-27, og dermed rykker NFH op på en aktuel andenplads i slutspilspulje 1. Puljens to øvrige hold, København og Odense, mødes på Frederiksberg onsdag.

Topscorere for NFH blev Charlotte Mikkelsen, som imponerede med syv mål på syv forsøg, og Mia Svele og Elma Halilcevic, der begge scorede seks gange.

NFHs næste kamp er på onsdag, 6. april, på udebane mod grundspilsvinderne Odense.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen