Storsejr til NFH i sæsonpremieren

Det “nye” NFH-hold levede op til favoritværdigheden og kunne tage to points med hjem til Falster efter en storsejr på hele 25-39 ude over oprykkerne fra Vendsyssel Håndbold i sæsonpremieren i Bambusa Kvindeligaen onsdag aften.

Sæsonens længste bustur i ligasammenhæng er dermed vel overstået med sportslig succes.

NFH satte sig på kampen stort set fra start i den lille, intime hal i Sæby, hvor der på grund af coronarestriktionerne ikke var blevet plads til en eneste af NFHs trofaste supportere.

Det var første gang siden oprykningen til ligaen for mere end syv år siden, at NFH spillede en betydende kamp på dansk grund uden støtte fra egne tilhængere. Men pigerne kunne heldigvis klare skærene alligevel.

Hjemmeholdet scorede ganske vist opgørets første mål, men derfra satte NFH’erne sig tungt på kampen.

Det blev både 1-3, 4-8 og 6-12, før Vendsyssel hen imod slutningen af første halvleg fik lov at komme lidt til fadet igen, blandt andet på grund af lidt for mange fejl og brændte chancer fra NFH’ernes side.

6-12 blev til 10-12, men tættere på end to måls afstand kom Vendsyssel aldrig, og NFH bevarede roen. Og i de sidste minutter af første halvleg strammede pigerne igen tøjlerne, så de kunne gå til pause med en komfortabel føring på 13-18.

I anden halvleg satte NFH sig endnu tungere på kampen, og selvom cheftræner Jakob Larsen gjorde brug af næsten hele bænken, kom hjemmeholdet ikke tættere på. Det er tydeligt, at de gulblusede har fået en større bredde i truppen i denne sæson.

Efterhånden som halvlegen skred frem, trak NFH længere og længere fra hjemmeholdet. Der blev produceret målchancer i massevis, og effektiviteten var høj.

13-18 blev til 14-22 og 20-30, inden det hele sluttede med en 14-måls sejr på 25-39 til NFH.
Med en anelse større effektivitet i udnyttelsen af chancer set over hele kampen havde NFH endda scoret over 40 mål. Blandt andet trækker fire brændte straffekast ned i bedømmelsen.

Men det er temmelig svært at være utilfreds, når man vinder med 14 mål og scorer næsten 40 gange.
NFH’erne skal også roses for at knokle på gennem hele kampen – måske bedst illustreret ved det afsluttende mål til 25-39, som blev scoret direkte på tremeterkast efter slutfløjtet af hjemvendte Celine Lundbye Kristiansen. Andre spillere havde i den situation måske valgt bare at trille bolden hen til modstanderne, men Celine fandt et hul i Vendsyssels forsvarsmur og hamrede bolden i kassen.

Samtlige NFHs markspillere, med undtagelse af Mia Svele og Emilie Steffensen kom på scoringstavlen.
Topscorer blev Dione Housheer med otte mål, mens anfører Lærke Nolsøe scorede seks gange, og Sofie Olsen på den modsatte fløj bidrog med fem mål.

Næste opgave for NFH er på mandag hjemme i LånLet Arena, hvor Viborg kommer på besøg.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen