Storsejr i Spanien

NFH spillede sig tidligt lørdag aften et stort skridt nærmere en kvalifikation til kvartfinalerne i EHF Cuppen.

På udebane mod det spanske hold Super Amara Bera Bera spillede de gulblusede en forrygende angrebskamp og vandt med hele 28-36 efter at have ført fra start til slut.

Dermed kan NFH definitivt sikre sig andenpladsen i gruppen og en plads i kvartfinalerne allerede i næste weekend. Det kræver dog, at gruppens tophold Podravka søndag middag får mindst uafgjort i Spanien mod Bera Bera, og at NFH derefter besejrer rumænske SCM Craiova hjemme i POWER Arena.

I så fald vil NFH være sikker på andenpladsen inden sidste runde, hvor pigerne skal til Kroatien og møde Podravka.

Men tilbage til sejren i Spanien: NFH fik en forrygende start på opgøret, og bragte sig foran med 0-4, inden Bera Bera efter fem minutters spil kom på tavlen. Inden da var spanierne allerede blevet en spiller færre, idet en af deres spillere fik direkte rødt kort for at skyde Cecilie Greve i ansigtet på et straffekast.

NFH havde i det hele taget fuld kontrol over kampen i det meste af første halvleg, og selvom spanierne havde lært lektien fra opgøret i POWER Arena for en uge siden og lukkede ned for Dione Housheer, så havde NFH i det meste af halvlegen let ved at komme til chancer og udnytte dem.

Midtvejs i halvlegen kom der dog grus i den gul-blå angrebsmaskine, og det var lige ved at blive kostbart.

NFH førte solidt med 6-14, men så kom en periode, hvor holdet ikke kunne score, og i mellemtiden førte hjemmeholdet kontrakniven med stor effektivitet, og pludselig var forspringet reduceret til et enkelt mål 13-14.

Pigerne formåede heldigvis at holde hovedet koldt, og med tre mål i træk blev det spanske stormløb afværget. En føring på 13-17 blev vekslet til en pauseføring på 17-20.

Bera Bera forsøgte sig i slutningen af første og starten af anden halvleg med en mandsopdækning af Mulle. Det forstyrrede angrebsspillet en smule, men aldrig så meget, at sejren kom i fare, og til sidst droppede den spanske træner idéen igen.

NFH førte undervejs i anden halvleg med 19-23, 20-26, 25-28 og 27-36, inden det hele altså sluttede med sejr på 28-36.

Og allerede med fire et halvt minut igen kunne man høre de 15-20 medrejsende NFH-tilhængere synge “Sejren er vor”.

Topscorer for NFH blev Anna Lagerquist med 11 mål, mens Lærke Nolsøe scorede seks og Angelica Wallén og Mulle hver fem gange.

NFHs næste opgave er på onsdag i HTH Ligaen ude mod TTH Holstebro. Jyderne tabte i dag 24-23 ude til Ajax København.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen