Skidt start på slutspillet for NFH

NFH-pigerne fik ikke, hvad de kom efter, da holdet onsdag aften tog hul på slutspillet om det danske mesterskab på udebane mod Team Esbjerg.

Hjemme i Blue Water Dokken vandt de rødblusede vestjyder en sikker sejr på 28-23 efter 16-12 ved pausen.

Esbjergenserne grundlagde sejren allerede i kampens indledning, hvor de kom med langt mere vildskab og tempo i spillet end NFH’erne. NFHs forsvar stod i det meste af de første cirka 20 minutter for langt fra hinanden, og de rapfodede vestjyder havde ikke de store problemer med at spille sig igennem til chancer og scoringer.

NFH var aldrig foran i kampen, og allerede efter fem minutter havde Team Esbjerg slået et lille hul, da Ida Bjørndalen scorede til 4-1 på straffekast. Knapt fem minutter senere stod det 9-4, og da den tidligere NFH’er Mette Gravholt scorede det første af sine to mål i kampen, var det til en 15-9 føring til Esbjerg med otte minutter tilbage af første halvleg.

NFH fik dog bedre fat i forsvaret hen mod slutningen af halvlegen, og det var en del af forklaringen på, at det lykkedes at indhente en smule af forspringet inden pausen, hvor hjemmeholdet altså førte med 16-12.

NFH’erne havde brug for en god start på anden halvleg, hvis de skulle tilbage i kampen og skabe spænding om resultatet, men desværre trak hjemmeholdet yderligere fra og bragte sig foran med både 21-14 og 26-17. Heldigvis fik de gulblusede pyntet lidt på cifrene i slutfasen, så det endte med et fem-måls nederlag på 28-23.

Med til historien om nederlaget hører også, at landsholdsmålvogter Sandra Toft stod en god kamp i Esbjerg-målet, så selvom esbjergenserne satte tempoet noget ned i angrebsspillet i anden halvleg, kom NFH aldrig for alvor tæt på.

Topscorer for NFH blev Johanna Westberg med seks mål. Kristina “Mulle” Kristiansen fulgte lige efter med fem scoringer – alle sat ind på straffekast.

50-60 NFH-tilhængere havde taget turen til Esbjerg for at bakke spillerne op, men måtte køre hjem igen uden points.
Nederlaget betyder, at NFH og Team Esbjerg bytter plads i slutspilspuljen, så esbjergenserne nu indtager den semifinalegivende andenplads. I puljens andet opgør vandt København Håndbold med 22-30 ude over Randers HK, og københavnerne har dermed bragt sig i spidsen med fire points, to points foran Team Esbjerg, mens NFH på tredjepladsen har et point, og Randers ligger sidst uden points.

Der resterer dog fortsat fem runder, og NFH spiller allerede igen på lørdag klokken 14, hvor Randers HK kommer på besøg i POWER Arena.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen