Sikker storsejr over Horsens

NFH hentede onsdag aften to vigtige points i jagten på slutspilspladserne, da oprykkerne fra Horsens blev besejret eftertrykkeligt med 32-20 i HTH Liga-kampen i LÅNLET Arena efter en 14-9 føring ved pausen.

NFH’erne satte sig på opgøret fra start, og sejren var aldrig i fare.

Cheftræner Jakob Larsen havde på forhånd spået, at gæsterne ville spille meget syv mod seks i angrebsspillet, og at de ville spille meget lange og langsomme angreb.

Det kom til at holde stik, men NFH’erne var godt forberedte, så det var et toptændt og velforberedt forsvar, der lagde grunden til en flyvende NFH-start med en føring på 7-1, inden der var spillet 10 minutter.

Efterhånden fik gæsterne lidt bedre fat, og NFHs føring skrumpede en smule til tre mål, 10-7 og 11-8.

Horsens gik over til at spille mere seks mod seks i angrebsspillet, der dog stadig blev afviklet meget langsomt og meget tålmodigt.

Mod slutningen af første halvleg strammede NFH grebet en smule med tre mål i træk til 14-8, inden Horsens’ store profil Melissa Petrén til sidst reducerede på straffekast til pausestillingen 14-9.

NFH fik også en flyvende start på anden halvleg, og i løbet af de første 11 minutter blev tingene sat eftertrykkeligt på plads. Da var stillingen 21-11 til NFH.

NFH måtte undvære tre spillere til aftenens opgør – Louise Svalastog, Isabella Fazekas Jakobsen og Mathilde Schæfer, som var ude med henholdsvis en brækket næse, hjernerystelse og en dårlig skulder.

Det betød, at der måtte trækkes lidt større veksler på nogle af de øvrige spillere. Blandt andet blev Matilde Nielsen sat ind i midterforsvaret sammen med Anna Lagerquist. Den opgave løste Matilde så flot, at hun bagefter blev kåret til kampens spiller.

Men det betød også, at der blev mere spilletid til andre spillere. Eksempelvis kom Lykke Frank Hansen ind mod slutningen af opgøret – og traditionen tro fik hun også scoret.

Faktisk kom alle NFHs markspillere med undtagelse af Matilde Nielsen på scoringstavlen. I kampens sidste tredjedel var det blot et spørgsmål om sejrens størrelse, og det hele endte altså med et plus på 12 mål, 32-20, til NFH til stor tilfredshed for de 1052 tilskuere i LÅNLET Arena.

Topscorere for NFH blev Lærke Nolsøe med seks mål og Dione Housheer og Amalie Wulff med fem scoringer hver.

Med sejren er NFH nu blot et point efter Randers på den slutspilsgivende ottendeplads.
Næste opgave for NFH’erne er allerede på fredag, hvor modstanderen er 2. divisionsholdet HIK på udebane i pokalturneringen Santander Cup.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen