Sikker sejr over Skanderborg

NFH holder fast i andenpladsen i HTH Ligaen efter en klar sejr onsdag aften over oprykkerne fra Skanderborg på 31-24 efter 16-11 ved pausen foran 1.021 tilskuere hjemme i POWER Arena.

Det var de nykårede pokalmestres første kamp på hjemmebane siden triumfen i Esbjerg lige før nytår, og hele holdet blev derfor fortjent hyldet, og alle spillerne fin overrakt en gave, inden kampen gik i gang.

NFH fik en god start på kampen og bragte sig hurtigt foran med et par mål, men gæsterne, som i begge de tidligere opgør indbyrdes opgør i sæsonen har voldt NFH problemer, svarede hurtigt igen og fik udlignet til 3-3.

Skanderborg benyttede sig flittigt af muligheden for at spille syv mod seks i angrebet, og det havde NFH i perioder svært ved at dæmme op overfor, selvom det også udløste et par lette scoringer i tomt mål et par gange, da gæsterne mistede bolden.

NFH var aldrig bagud i kampen, og hen imod første halvlegs afslutning lykkedes det at skabe lidt afstand, da Skanderborg holdt en scoringspause på fem og et halvt minut. Den periode benyttede NFH til at score fem gange i træk og udbygge føringen fra 9-8 til 14-8.

NFH førte som nævnt 16-11 ved pausen.

Skanderborg var dog ikke sat helt af. Gæsterne fortsatte med at kæmpe efter pausen, og de reducerede flere gange NFHs føring til tre mål, senest ved 22-19.

Men i de sidste knapt 20 minutter viste NFH, hvorfor holdet ligger nummer to i ligaen og satte tingene på plads. 22-19 blev til 26-19 og 29-20, inden det hele altså sluttede 31-24.

Udover sejren vil kampen også blive husket for to andre ting: Matilde Nielsen fik chancen som førsteskytte på straffekast og greb den fuldt ud med syv mål på syv forsøg! Det indbragte hende også titlerne som dagens NFH-topscorer og kampens spiller.

Og så vil kampen også blive husket for, at vores stregspiller Line Skak endelig fik sin hjemmebanedebut i den gule trøje, hvor hun i flere perioder afløste Anna Lagerquist og tilmed blev noteret for sine to første mål i NFH-trøjen. Dejligt at se Line tilbage på banen for alvor.

Topscorer for NFH blev som nævnt Matilde Nielsen med syv mål fulgt af Ayaka Ikehara med fem og Lærke Nolsøe og Angelica Wallén med hver fire scoringer.

NFHs næste kamp er på søndag, hvor kroatiske Podravka kommer på besøg i POWER Arena til et opgør i EHF Cuppen. Her jagter NFH den første sejr i gruppespillet efter nederlaget til rumænske Craiova i den forgangne weekend.

Woman Of The Match blev kåret af Tømrermester Tom Rasmussen. Stort tillykke til NFH’s Matilde Nielsen.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen