Sidste forhindring før Final 4

Skal det for anden sæson i træk lykkes NFH-pigerne at kvalificere sig til Final 4-stævnet og dermed få adgang til at spille med om medaljerne i landspokalturneringen Santander Cup?

Svaret på det spørgsmål får vi i aften, når NFH i en på papiret særdeles vanskelig kvartfinale møder Team Esbjerg på udebane.

Som nogle måske husker – og det gør de givetvis i Esbjerg – var det faktisk NFH, der spolerede vestjydernes Final 4-drømme i sidste sæson, da vi besejrede dem i en forrygende ottendedelsfinale hjemme i LÅNLET Arena.

Denne gang er det så esbjergenserne, der har hjemmebane, og de vil uden tvivl gøre alt, hvad de kan for at forhindre en gentagelse af sidste års resultat.

Team Esbjerg har op til denne sæson forstærket sig med den norske stjerne Henny Reistad, som senest blev topscorer med ni mål, da Team Esbjerg for en uge siden besejrede Silkeborg-Voel med 34-31 i ligaen.

Og selvom hollandske Estavana Polman sidder ude med en skade, er der masser af andre Esbjerg-profiler, der kan holde NFH-forsvaret beskæftiget i aften.

Foruden playmakeren Reistad er der Mette Tranborg på højre back, norske Marit Jacobsen, som gennem flere sæsoner har været blandt ligaens mest scorende på højre fløj, samt de tre andre norske profiler Kristine Breistøl, Marit Frafjord og Sanna Solberg.
Og i målet fuldender Rikke Poulsen og den tyske landsholdskeeper Dinah Eckerle paletten.

Men selvom det bliver svært, så tror NFH’erne naturligvis på, at det kan lade sig gøre at skabe endnu en pokaloverraskelse.

– Pokalhåndbold er jo pokalhåndbold, som cheftræner Jakob Larsen siger.
– Det handler for os om at komme igen både mentalt og spillemæssigt efter sidste uges nederlag til Herning-Ikast, og i de sidste 40 minutter af den kamp gik det faktisk hæderligt, så hvis vi kan finde det spil fra de sidste 40 minutter frem igen i aften, ser det ikke helt skidt ud, tilføjer han.

– Og så skal vi være lidt mere proaktive i forsvaret. Kan vi holde Reistad, ser deres offensiv mere håndterbar ud. Det bliver svært, men vi går selvfølgelig efter det, fastslår Jakob Larsen.

Kampen kan følges direkte på TV2 Sport med kampstart klokken 18.30, hvis man ikke selv tager turen til Esbjerg.

KOM SÅ ALLE SAMMEN! OP AT STÅ FOR NFH!

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen