Sidste chance for at nå femtepladsen

Grundspillet i Bambusa Kvindeligaen lakker mod enden for denne sæson. I aften klokken 20 spilles sidste runde, hvor alle kampe afvikles samtidig.

NFH ligger aktuelt nummer seks og kan ikke slutte dårligere end det. Til gengæld kan vi nå at snuppe femtepladsen fra København Håndbold, hvis vi får et point mere end dem i sidste spillerunde.

Her møder københavnerne Ajax på udebane i et lokalopgør, mens NFH får besøg af Aarhus United hjemme i LÅNLET Arena.
Og hvorfor er det så vigtigt, om NFH slutter som nummer fem eller seks? Vi er jo sikre på en plads i slutspillet.

Ja, det er vi, men det har betydning for hvilken slutspilspulje, vi havner i. Det er nemlig sådan, at nummer 1, 4, 5 og 8 i grundspillet mødes i den ene pulje, mens nummer 2, 3, 6 og 7 mødes i den anden.

Med den aktuelle stilling vil det betyde, at NFH kommer i pulje med Team Esbjerg, Viborg og Aarhus United, mens den anden pulje vil bestå af Odense, Herning-Ikast, København og Silkeborg-Voel.

Og med NFHs resultater mod Herning-Ikast og Silkeborg-Voel in mente, kan det virke mere attraktivt at komme i pulje med dem.

Det er da også umiddelbart den pulje, cheftræner Jakob Larsen foretrækker, men han har også fundet fordele ved at havne i puljen med to af de tre øverste hold.

– Vi er klar og ved godt mod, så hvis København snubler mod Ajax, skal vi slå til. Men det tror jeg nu ikke, at de gør, siger Jakob Larsen og tilføjer:
– Jeg har det også ok med, hvis vi ender i den pulje, vi ligger til at havne i nu. For statistisk set har holdene fra den pulje skullet bruge færre points for at spille sig i semifinalen, end de har skullet i den anden pulje.

– Jeg tror, at syv points vil række, hvis vi ender i puljen med nummer 2, 3, 6 og 7, og jeg synes, at vi har muligheder især på hjemmebane mod både Team Esbjerg og Viborg, hvis det ender med at blive dem.

Men først skal kampen mod Aarhus United altså spilles, og det kan blive svært nok endda for de gulblusede, som flere gange tidligere har haft det svært mod aarhusianerne.
Faktisk vandt Aarhus United det første møde i efteråret med 23-20 i Aarhus, så NFH har revanche til gode i aften.

Især to af NFH’erne vil sikkert være ekstra opsatte på at få den revanche – nemlig Celine Lundbye og Sofie Flader, som begge spillede i netop Aarhus United i sidste sæson.

Lad os håbe, at både de og resten af pigerne er klar til at kæmpe benhårdt til sidste fløjt for de to points i aften.

DANMARKS BEDSTE PUBLIKUM! VI SAVNER JER I HALLEN, MEN VI VED, AT I STADIG FØLGER MED HJEMMEFRA. HEP LØS ALT HVAD I KAN IGEN I AFTEN. PIGERNE HAR BRUG FOR JERES STØTTE. OP AT STÅ I SOFAEN FOR NFH!

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen