Semifinalen glippede

Der bliver ingen medaljekampe for NFH i HTH Ligaen i denne sæson. Trods en sejr på 27-25 over TTH Holstebro i den sidste kamp i slutspillet, misser NFH-pigerne kvalifikationen til semifinalerne, fordi København Håndbold samtidig besejrede Odense i Odense og dermed snupper semifinalepladsen for næsen af NFH.

NFH fik en glimrende start på kampen mod TTH Holstebro, som på forhånd havde udspillet deres rolle og derfor kunne spille fuldstændig frit.

Båret frem af et engageret hjemmepublikum på 1.324 tilskuere i POWER Arena bragte NFH sig foran med 3-0, inden der var spillet tre minutter.

Så var der ligesom fyret op under hjemmepublikummet, og drømmen om en semifinale levede i bedste velgående.

NFH-pigerne havde på forhånd frabedt sig statusopdateringer fra kampen i Odense, hvilket inden kampen blev indskærpet over for publikum. Dermed kunne spillerne koncentrere sig fuldt ud om kampen i POWER Arena, og det skulle også vise sig at være rigeligt.

For efter den gode NFH-start fik gæsterne stille og roligt kæmpet sig tilbage i kampen. Inden der var gået 10 minutter, havde TTH udlignet til 4-4, og i det næste kvarter fulgtes holdene tæt ad. 

Gæsterne havde fået justeret deres forsvar lidt, og NFH havde svært ved at score. I de sidste fem minutter af første halvleg gik det for alvor den gale vej, og ved pausen førte TTH med 11-14.

NFH fik reduceret afstanden til et og to mål flere gange efter pausen, men hver gang svarede Holstebro-holdet godt igen. 

NFHs muligheder blev ikke bedre af, at Angelica Wallén måtte udgå med en skade i foden i slutningen af første halvleg og hun kom ikke på banen igen i kampen.

Midtvejs i anden halvleg førte TTH med fire mål, 16-20, og på det tidspunkt var semifinalen meget langt væk.

Men NFH’erne skal have ros for at kæmpe til det sidste. Hjulpet på vej af hjemmepublikummet, et fint 5:1-forsvar,  og syv mod seks-spil i angrebet fik de gulblusede langsomt fightet sig tilbage i kampen. 

16-20 blev vendt til 22-22, og da Lærke Nolsøe med godt tre minutter igen bragte sit hold foran med 24-23, var de fleste af de 1.324 tilskuere i POWER Arena oppe at stå for NFH.

Og da Emelie Nykvist (tidligere Westberg) med 20 sekunder tilbage gjorde det til 27-24, vidste alle i hallen, at NFH’erne havde gjort deres del af arbejdet.

Desværre sluttede festen der, og NFH’erne mangler nu kun en pokalkamp ude mod Lyngby fra 2. division på en endnu ikke fastlagt dato i starten af maj, før sommerferien kalder.

Topscorere i dag for NFH blev Lærke Nolsøe med syv mål og Dione Housheer med seks.

NFH vil gerne sige spillere, trænere, ledere, frivillige, partnere, øvrige sponsorer og ikke mindst Danmarks Bedste Publikum tusind tak for støtten gennem en fantastisk sæson.

 

Woman Of The Match blev kåret efter kampen af Markeds Direktør hos Basisbank, Morten Johansen. Stort tillykke til NFH’s Anna Lagerquist.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen