Semifinale-håbet lever !

NFH-pigerne havde i den grad kniven for struben før aftenens slutspilskamp i HTH Ligaen mod Odense. Det var bogstaveligt talt vind eller forsvind for de gulblusede, for alt andet end en sejr ville sende NFH endegyldigt ud af kampen om en plads i semifinalerne.

Men NFH’erne gjorde det! De besejrede de sejrsvante fynboer med 24-19 efter 10-11 ved pausen for fuld POWER i Arena Næstved for øjnene af næsten 1.800 tilskuere.

Til at begynde med var der ellers ikke meget, der tydede på, at det skulle blive NFHs aften. Efter at de to hold havde fulgtes ad de første fem minutter, begyndte Odense at trække fra. 

2-2 blev til 3-7, blandt andet fordi NFH uden større held forsøgte at spille syv mod seks i angrebet, men i stedet for mål til NFH førte det flere gange til boldtab og Odense-scoringer i tomt mål.

Paradoksalt nok var en skade hos målvogter Cecilie Greve medvirkende til at ændre kampens udvikling. Greve fik en bold i hovedet og måtte udgå med næseblod.

Ind fra bænken kom Sakura Hauge, og norsk-japaneren spillede en af sine allerbedste kampe i NFH-trøjen. Hauge, der bagefter blev kåret til kampens spiller, brillierede med masser af flotte redninger foran et heroisk kæmpende forsvar, som især i anden halvleg fik lukket effektivt ned for Odenses skytter.

Desværre var Cecilie Greve ikke ene om at blive ramt i hovedet af modstandernes afslutninger. Odenses Tess Wester var så uheldig at blive ramt flere gange i løbet af kampen, men heldigvis var det ikke værre, end at hun kunne spille matchen til ende.

NFH kom altså bagud med 3-7, men på trods af både et brændt straffekast og en udvisning til Angelica Wallén formåede pigerne at holde Odense fra at score i ni minutter, og så var holdene pludselig helt lige igen, 7-7, med ni minutter tilbage af første halvleg.

Resten af halvlegen var tæt, men altså med en spinkel 10-11 føring til Odense ved pausen.

NFH fik en forrygende start på anden halvleg. Der skulle gå næsten fem minutter, før gæsterne fik scoret, og i mellemtiden havde NFH scoret fire gange i træk og bragt sig foran med 14-11.

Det forspring holdt resten af kampen. Odense kom aldrig tættere på end to måls afstand, fordi NFH’erne kæmpede som en flok løvinder over hele banen og  heller ikke havde de store problemer med at score mål.

Det blev 17-13 og 21-19, inden NFH satte trumf på i de sidste fem minutter og endte med at vinde en relativt klar sejr på 24-19.

Sejren ændrer ikke på, at NFH skal vinde de sidste to kampe i slutspilspuljen, og samtidig skal København tabe begge deres, hvis NFH skal i semifinalen.

De to hold mødes i øvrigt i en direkte duel på mandag i Frederiksberghallen..!

Topscorere for NFH mod Odense blev Lærke Nolsøe med seks mål, mens Mulle og Emelie Nykvist (tidligere Westberg) scorede hver fem gange.

 

WOMAN OF THE MATCH:

Efter aftenens sejr kårede Martin Koch fra Sportigan i Nykøbing Falster – Woman Of The Match. Med en flot redningsprocent og indsats, siger vi tillykke til Sakura Hauge.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen