Seje NFH-piger nedkæmpede spaniere

NFH er tilbage i kampen om avancement til kvartfinalerne i EHF Cuppen.

For øjnene af godt 1.000 tilskuere hjemme i POWER Arena blev spanske Super Amara Bera Bera nedkæmpet og besejret med 31-26 efter en hård kamp med masser af udvisninger og et direkte rødt kort til anfører og forsvarsgeneral Anna Lagerquist. Mere om det senere.

NFH lagde godt ud og havde flere to-måls føringer i løbet af de første 20 minutters tid, men to udvisninger til først Matilde Nielsen og senere Lærke Nolsøe ændrede billedet hen imod halvlegens slutning. Gæsterne udnyttede overtallene til at gå fra 11-10 til en føring på 12-15, inden Matilde Nielsen reducerede til pausestillingen 13-15.

NFH halsede også skiftevis et og to mål bagefter modstanderne i begyndelsen af anden halvleg, men først en scoring af Sofie Olsen og derefter to i træk fra Angelica Wallén bragte NFH i front med 19-18. 

Det blev også 20-19 til NFH, og så var det, at det skete: Anna Lagerquist fik det røde kort for et slag i ansigtet på en af de spanske spillere, da Bera Bera-spilleren forsøgte at finde vej mellem et par NFH’ere i et gennembrud.

I forvejen måtte træner Jakob Larsen undvære Isabella Fazekas, der blev ramt af et skud i ansigtet mod Ringkøbing i onsdags og ikke var blevet frisk nok til at spille.

Så var gode råd dyre, men heldigvis fik Line Skak og Matilde Nielsen med god hjælp fra flere af holdkammeraterne lukket fint ned i forsvaret.

Kampen fik tilføjet yderligere et drys dramatik, da en af de spanske spillere måtte udgå med en skade i hånden i anden halvleg.

Men den mest kampafgørende faktor var nok, at unge Dione Housheer i den grad trådte i karakter i offensiven, da kampen skulle afgøres. I de sidste 13 minutter bombede den flyvende hollænder ikke færre end seks bolde i kassen. 

Det var spanierne ikke i stand til at dæmme op overfor eller svare igen på, og så gik NFH fra uafgjort 22-22 til slutresultatet 31-26.

Dione scorede i løbet af kampen hele 10 mål – altså næsten en tredjedel af NFHs 31 og blev både matchvinder, topscorer og kåret til kampens spiller for NFH. 

Angelica Wallén scorede seks gange, og Matilde Nielsen blev noteret for fem mål.

Dermed har NFH to points nu, hvor vi er halvvejs gennem puljespillet. Det samme har Bera Bera og SCM Craiova fra Rumænien, mens kroatiske Podravka Vegeta har gjort rent bord indtil videre og fører med seks points. De to bedste hold går videre til kvartfinalerne.

NFH og Bera Bera mødes igen i næste weekend – denne gang i Spanien. Inden da venter der de gulblusede en kamp i den hjemlige HTH Liga på onsdag, hvor Silkeborg-Voel kommer på besøg i POWER Arena.

 

WOMAN OF THE MATCH

WOMAN OF THE MATCH – NFH, blev Dione Housheer som dog ikke fik Svenske Træpiller, men derimod chokolade efter kampen af PILLEMAND.DK

Jeanette Wang fra Golf & Fun Park på Marielyst overrakte også chokolade til bedste Bera Bera spiller – Dog blev det spiller nr. 8 Alba Menéndex Martínez der modtog det på vegne af nr. 13 Elke Josseline Karsten umiddelbart efter kampen.

 

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen