Scandlines, NFH og Guldborgsund forsøder tilværelsen for særligt udsatte.

Et samarbejde mellem frivillige NFH supportere, Guldborgsund kommune og Scandlines gør det muligt at uddele over 6.000 pakker påskeæg til kommunens borgere, der modtager hjemmeplejebesøg, bor på plejecentre eller tilhører andre udsatte grupper. 

 

Midt i marts lukkede Danmark og Tyskland ned for at mindske spredning af corona. Det betød – blandt meget andet – at al breddehåndbold i Danmark og en del andre lande blev aflyst for resten af sæsonen, rejser til udlandet blev frarådet, og mange forretninger lukket. Både i Guldborgsund Hallerne og Scandlines BorderShop i Puttgarden blev lyset slukket for de næste mange uger.

Håndboldturneringen for sæson 2019/2020 blev dermed stoppet midt i det hele, og NHF’s ligahold sendt hjem. Også medarbejderne i Scandlines BorderShop blev sendt hjem, og de mange tusinde påskeæg, der skulle have været solgt i Scandlines’ BorderShop, nåede aldrig hjem til kunder med en sød tand.

Men påskeæggene kan forsøde tilværelsen hos særligt udsatte i denne vanskelige tid i stedet for at ende som madspild. Derfor har Scandlines besluttet at donere de mange påskeæg til udvalgte grupper af borgere i Guldborgsund kommune. Det sker med hjælp fra både NFH’s supportere, som pakker æggene, og Guldborgsund kommune, som deler dem ud til borgerne. Herudover doneres der også til borgere igennem Lev Vel, GuldBoSund Friplejehjem og Krisecenter Guldborgsund.

”Det glæder os meget, at vi sammen med Scandlines, som gennem mange år har været NFH’s trofaste partner, kan gøre en forskel og give en masse mennesker en sød oplevelse,” siger Kristian Jakobsen, Kommerciel Direktør i NFH.

Hos Guldborgsund kommune er der også glæde over at kunne forsøde tilværelsen lidt for de særligt udsatte i kommunen.

”Det er en svær tid for mange ældre og udsatte borgere. Vi gør, hvad vi kan fra kommunens side for at finde på alternative former for underholdning og nærvær i borgernes hverdag. Og en sød hilsen fra Scandlines og NFH er helt bestemt noget, der er kærkomment. Jeg er sikker på, at de vil sætte pris på tanken og chokoladen,” siger Ida Byrge Sørensen centerchef for Sundhed & Omsorg, som koordinerer uddelingen i kommunen.

Alle tre parter håber meget at se alle håndbold-glade fans, når vi igen må samles, og NFH’s ligahold atter løber på banen i den nye sæson.

Om Scandlines:

Scandlines står som symbolet på et historisk og tæt samarbejde mellem Danmark og Tyskland. Scandlines driver to færgeruter med høj kapacitet og frekvens samt en grøn vision for fremtiden.

Kerneforretningen består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for kunderne om bord på færgerne såvel som i Scandlines’ butikker.

Med over 41.500 afgange fordelt på 8 færger transporterede Scandlines i 2019 i alt 7,2 millioner passagerer, 1,7 millioner personbiler og ca. 700.000 fragtenheder på ruterne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock. 

 

NFH’s kommercielle direktør – Kristian Jakobsen, er her sammen med NFH supporters formand – Per Harding Madsen ved torsdagens pakning af poser.

Fotograf: Peter Larsen – pl-photo.dk

 

NFH & NFH supporters pakkede de mange poser torsdag eftermiddag, så de er klar til levering hos bl.a. Guldborgsund Kommune, LEV VEL, Krisecenter Guldborgsund og GuldBoSund Friplejehjem & Rehabilitering.

Fotograf: Peter Larsen – pl-photo.dk

 

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen