Så går det løs igen

Ovenpå en flot dansk EM-præstation – og tillykke til både Danmark og Norge med finalepladsen og sølv- og guldmedaljerne – er det nu igen tid til at NFH-pigerne skal i kamp i Kvindeligaen.

Og det er noget af en opgave, de gulblusede kommer på i dag i Spar Nord Arena Næstved, for modstanderen er de forsvarende Danmarksmestre fra Odense Håndbold.

Begge hold har haft en række spillere med til EM-slutrunden, så spørgsmålet er, hvor holdene står her blot en uge efter EM-finalen.

NFH-cheftræner Jakob Larsen er fortrøstningsfuld.

– Jeg synes, at vi har haft en god periode med de spillere, der ikke har været til EM. Vi har spillet to træningskampe under vores træningslejr på La Santa mod det hold, der fører den spanske liga, og vi har også spillet en træningskamp mod Ajax og vundet dem alle tre.

– De spillere, der ikke har været til EM, virker meget sultne, så det gælder for os om at udnytte det momentum, siger Jakob Larsen, som endnu ikke havde fået EM-spillerne tilbage, da disse linjer blev skrevet.

Hvad angår EM-spillerne, hæfter NFH-træneren sig blandt andet ved Tyra Axnérs imponerende indsats mod Danmark og ved, at Nikita van der Vliet havde en relativt stor rolle hos Holland, hvor også Estavana Polman kom mere og mere med.

Elma Halilcevic’ præstation har han sværere ved at vurdere, fordi hun ikke fik så meget spilletid for Danmark.

Men selvom slutrunden har været lang og hård, så tror Jakob Larsen ikke, at man kommer til at mærke noget træthed hos de to holds EM-spillere.

– Vi fylder jo hallen, og så skal “cirkushestene” nok være der. Og kommercielt er det jo genialt at få sådan en kamp nu med så mange danske EM-spillere, mener han.

Rent taktisk handler det for NFH i dag om at lukke ned for Mie Højlund.

– Kan vi gøre det, så har vi gode muligheder for at stå godt i forsvaret, siger Jakob Larsen.

Angrebsmæssigt hæfter han sig ved, at NFH har flere strenge at spille på i denne sæson, og det skulle gerne gøre opgaven sværere for fynboernes forsvar.

– Jeg synes, at vi ser skarpe ud, og der er god moral i truppen. Men så lang en periode uden rigtige kampe vil alt andet lige få vores niveau til at se anderledes ud, slutter NFH-træneren.

DANMARKS BEDSTE PUBLIKUM! ER I KLAR TIL AT STØTTE PIGERNE 110 PROCENT HELE VEJEN OG GIVE ALT, HVAD I HAR?

KOM SÅ, VI SKAL OP AT STÅ FOR NFH!

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen