Så begynder slutspillet!

Efter 26 runders grundspil begynder håndboldsæsonen nu for alvor at blive spændende. Det er nemlig nu, vi skal have afgjort, hvilke hold, der skal kæmpe om medaljerne i Bambusa Kvindeligaen i denne sæson.

Sidste år sluttede turneringen som bekendt brat på tærsklen til slutspillet, da samfundet blev lukket ned på grund af corona-pandemien.

Coronaen er vi desværre ikke sluppet af med endnu, men i år er den så meget under kontrol, at slutspillet kan gennemføres. Og første akt for NFHs vedkommende spilles i aften, hvor de tidligere mangedobbelte danske mestre fra Viborg HK kommer på besøg i LÅNLET Arena.

Viborgenserne har taget et enkelt point med fra grundspillet, så der er meget på spil allerede fra første fløjt i puljen, hvor Odense (to points med fra grundspillet) og Aarhus United (nul points med fra grundspillet ligesom NFH) ligeledes mødes i aften.

Sejre til Odense og Viborg i aften vil gøre det sværere for NFH at nå en semifinaleplads. Men cheftræner Jakob Larsen er optimist før kampen mod Viborg – selvom han gerne giver favoritværdigheden til gæsterne.

– I slutspillet bliver der altid lagt 10-20 procent ovenpå i hårdheden, og dommerne tillader ofte lidt mere.
– Sidst vi mødte dem på hjemmebane (31. august sidste år), lukkede vi 36 mål ind, men vi har fået et bedre forsvar siden da, så jeg tror ikke, at de kommer til at score så mange mål mod os denne gang.
– Men det handler selvfølgelig også om, hvem der lige rammer dagen, og hvor godt keeperne står, siger Jakob Larsen, der vurderer, at Viborg er puljens mest formstærke hold – ikke mindst med storsejren på 33-21 ude over Odense i sidste runde af grundspillet in mente.

– De har jo masser af landsholdsspillere og masser af rutine, og de er farlige i både deres første- og andenbølge-kontraer, så vi skal sørge for at score på vores chancer og minimere de tekniske fejl. Og så skal vi være aggressive og kunne holde dem i forsvaret seks mod seks og sørge for at møde deres skytter tidligt i andenbølge-kontraerne, siger han.

Det er ikke kun Viborg, der er formstærke for tiden. Det er NFH i høj grad også. Det er næsten to måneder siden, at NFH’erne sidst tabte en kamp, så vi kan håbe på, at selvtilliden stadig klæber til pigerne som harpiks, så holdet kan ride videre på succesbølgen.

Og Jakob Larsen kan glæde sig over, at han har haft alle spillere, med undtagelse af de langtidsskadede, til fuld disposition i træningerne op til kampen.
– Jeg synes, at pigerne virker friske og frejdige, så jeg håber, at vi kan holde momentum og ride videre på succesbølgen et stykke tid endnu, slutter cheftræneren.

KÆRE DANMARKS BEDSTE PUBLIKUM! ER I KLAR TIL AT RIDE MED PÅ BØLGEN HJEMME FRA STUERNE OG GIVE PIGERNE MAKSIMAL OPBAKNING? DET ER NU, DET GÆLDER!

LAD OS STÅ SAMMEN OM DET HER! OP AT STÅ I SOFAEN FOR NFH!

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen