Premieresejr med hiv og sving

NFH-pigerne balancerede længe på randen af et nederlag i sæsonpremieren i Bambusa Kvindeligaen tirsdag aften på udebane mod Skanderborg Håndbold.

Men takket være en stærk slutspurt lykkedes det at tage en sejr på 29-31 efter 18-15 til hjemmeholdet ved pausen.

Kampen begyndte fint for NFH, der var i teten det meste af det første kvarter, og midtvejs i halvlegen var NFH foran med tre mål, 8-11.
Det blev også 9-12 til NFH, men i de sidste 14 minutter før pausen lykkedes det desværre Skanderborg at kaste en ordentlig bunke grus i NFHs angrebsmaskineri.

Det skyldtes ikke mindst flere redninger fra hjemmeholdets målvogter Claudia Rompen, og så var 9-12 pludselig vendt til 18-15 til Skanderborg ved pausen.

Efter pausen kom NFH igen langt bedre med. Et par Skanderborg-boldtab og et par tiltrængte redninger fra Louise Egestorp i NFH-målet vendte endnu engang kampen på hovedet, og så blev 19-16 til Skanderborg til 20-22 til NFH med små 20 minutter tilbage.

NFH havde også et par muligheder for at bringe sig foran med tre mål, men igen stod Claudia Rompen i Skanderborg-målet i vejen, og så var det i stedet hjemmeholdet, der kunne bringe sig foran med 27-25 med ni minutter tilbage.

Der var med altså lagt op til en gyserafslutning, men et par Skanderborg-fejl og et par redninger af Louise Egestorp sendte atter momentum over på NFHs side, og med fire scoringer i træk bragte pigerne sig foran med 27-29 med blot tre minutter tilbage på uret.

Skanderborg fik ganske vist reduceret til 28-29, men NFH’erne holdt hovederne kolde til allersidst, og da anfører Mulle med godt et halvt minut tilbage bragte NFH foran med 28-31, kunne de 35-40 medrejsende NFH-Supportere med ro i sindet fejre sejren.

Topscorer for NFH blev Celine Lundbye Kristiansen med otte mål, heraf fem på straffe, mens Mulle scorede syv gange og Sofie Olsen fem.

NFH spiller sæsonens første hjemmekamp på søndag klokken 18, hvor oprykkerne fra Ringkøbing Håndbold kommer på besøg i LånLet Arena.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen