Odense blev for stor en mundfuld

I næsten 48 minutter spillede NFH onsdag aften lige op med HTH Ligaens suværene førerhold Odense Håndbold. Men i de sidste godt 12 minutter scorede de gulblusede blot en enkelt gang, og så blev uafgjort 18-18 forvandlet til en sikker fynsk sejr på 19-25 efter 12-11 til NFH ved pausen.

Der var ellers lagt op til håndboldfest i POWER Arena med hele 1.426 tilskuere, tæt på udsolgt, heraf en busfuld orangeklædte Odense-tilhængere.

De mange tilskuere skabte en stemningsmættet og intens ramme om opgøret, som langt hen ad vejen var meget lige. 

Kampen var præget af masser af fysik og to forsvar, som var godt forberedte på deres modstandere, og der skulle gå hele seks og et halvt minut, før NFH kom på måltavlen for første gang.

Heldigvis havde Odense ligeså svært ved at score, så da Lærke Nolsøe åbnede målscoringen for NFH, var det med en reducering til 1-2.

NFH kom også foran med 3-2, og herefter fulgtes de to hold ad, til NFH efter 24 minutter for første gang kom foran med to mål, 10-8.

Ved pausen førte NFH som nævnt med 12-11, og pigerne fik også en god start på anden halvleg med en føring på 14-11.

Det blev NFHs største føring i kampen, men Odense kom tilbage og fik udlignet til 14-14, inden NFH igen trak lidt fra og bragte sig foran med 16-14.

Men i det sidste kvarter var det som om, at kræfterne og måske også det mentale overskud begyndte at sive ud af pigerne.

Det blev vanskeligere at finde hullerne til at trænge igennem topholdets forsvar, og fejl og brændte chancer blev efterhånden dyre, da Odense ikke havde helt så svært ved at finde netmaskerne i den anden ende.

Odense vendte 16-14 til 16-18, og selvom NFH fik kæmpet sig tilbage på 18-18, så lykkedes det ikke at komme nærmere sejren. En scoringspause på over 12 minutter i kampens afslutning blev som nævnt udslagsgivende, og så kunne gæsterne snuppe både de to points endegyldigt sikre sig førstepladsen i grundspillet.

Topscorere for NFH blev Lærke Nolsøe med seks mål og Sofie Olsen med fire.

Trods nederlaget holder NFH indtil videre fast i tredjepladsen i HTH Ligaen, et point foran Herning-Ikast og København Håndbold.

København har dog spillet en kamp færre.

NFHs næste kamp er først på næste torsdag, 28. februar, hvor det gælder Randers HK på udebane.

 

WOMEN OF THE MATCH blev kåret umiddelbart efter kampen af Adm. Direktør for POWER – Danmarks Nye Elektronik Gigant, Jesper Boysen.

NFH’s Lærke Nolsøe og Odense’s Sara Hald fik sammen med kåringen en AEG Vaskemaskine – Hvordan den kom med hjem i spillerbussen mv. melder historien ikke noget om.

 

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen