NFH vinder i Slovakiet

NFH sikrede sig tidligt søndag aften et fantastisk afsæt for videre avancement i EHF Cuppen, da det på udebane i Slovakiet blev til en sejr på 26-29 efter 12-14 ved pausen over de mangedobbelte slovakiske mestre Iuventa Michalovce.

Selvom kampen var tæt, var NFH i kontrol langt det meste af vejen. 3-3 blev til 3-6 til NFH, og da slovakkerne fik reduceret til 5-6, satte NFH turboen til igen, og så førte de gulblusede fra Nykøbing pludselig med 6-11.

Fire slovakiske scoringer i træk i slutningen af første halvleg bragte dog spændingen tilbage, da 7-12 blev reduceret til 11-12. NFH førte som nævnt med 12-14 ved pausen, men pigerne var længe om at få hul på bylden i anden halvleg.

Det samme kan ikke siges om hjemmeholdet, som efter at have brændt lystigt før pausen pludselig var anderledes effektive på deres chancer, og på mindre end fem minutter blev 12-14 forvandlet til 16-14. Det fik træner Jakob Larsen til at tage time out, og det hjalp. NFH fik udlignet til 16-16, og selvom slovakkerne fik bragt sig foran igen med 17-16, så var NFH kommet i gang, og det blev den sidste føring til Iuventa Michalovce.

Via 17-19 og 20-22 trak NFH til sidst afgørende fra og bragte sig foran med 20-26, inden det hele altså sluttede med en 26-29 sejr og et godt udgangspunkt inden returkampen i POWER Arena på søndag klokken 18.

En del af forklaringen på NFHs sejr er effektiviteten i angrebsspillet. Her blev Michalovce noteret for hele 20 brændte chancer, NFH kun for det halve.

Topscorere for NFH blev Johanna Westberg med 10 mål og Anna Lagerquist med otte – sidstnævnte uden at brænde en eneste afslutning.

Efter kampen var der fælles gruppebillede med spillere og fans fra de to hold.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen