NFH ude af pokalturneringen

Der bliver ikke noget Final 4-stævne til NFH i denne omgang. Onsdag aften tabte de forsvarende danske mestre kvarfinalen i pokalturneringen Santander Cup på udebane til Team Esbjerg med 27-22 efter uafgjort 12-12 ved pausen.

NFH kom rigtigt fint fra start, og kampen var i de første minutter helt lige. Så trak pigerne fra med et par scoringer i træk til stillingen 4-7. Team Esbjerg var dog hurtige til at svare igen og udligne til 7-7. Derefter bølgede det lidt frem og tilbage i resten af første halvleg med skiftende føringer. NFH var tæt på at kunne gå til pause med en spinkel føring, men esbjergenserne fik fejlagtigt ankerkendt et mål i halvlegens sidste sekunder, så stillingen var helt lige efter de første 30 minutter.

De første minutter af anden halvleg var også meget lige, men så begyndte esbjergenserne stille og roligt at trække fra. NFH’erne havde svært ved at score, og i vestjydernes mål stod landsholdskeeper Sandra Toft en stor kamp, hvilket heller ikke gjorde missionen lettere.

Det blev 18-16, 21-17 og 25-18, inden NFH fik pyntet lidt på det med tre mål i træk til 25-21, men løbet var desværre kørt. I de sidste minutter så vi ellers – vistnok for første gang nogensinde – NFH spille syv mod seks i angrebsspillet i et par angreb, men desværre uden succes. Der blev også forsøgt en meget offensiv opdækning i forsvaret, men Team Esbjerg lod sig ikke ryste og kørte en relativt sikker sejr på 27-22 hjem.
Med til historien hører også, at NFH brændte fire straffekast i løbet af kampen.

Opgørets vel nok største lyspunkt set med NFH-øjne var højrefløjen Sofie Olsen, som spillede sin hidtil bedste kamp i den gule trøje og blev delt topscorer sammen med Angelica Wallén. De to scorede fem mål hver. Johanna Westberg blev noteret for fire scoringer og Anna Lagerquist tre.
Målvogter Cecilie Greve stod også en fin kamp og scorede endda en enkelt gang på langskud i et tomt Esbjerg-mål.

Trods nederlaget kommer NFH’erne ikke til at mangle kamptræning foreløbig. Tre kampe på under en uge er nemlig, hvad der venter forude fra på mandag.

Mandag møder vi TTH Holstebro på udebane i HTH Go Ligaen, onsdag kommer Ringkøbing til POWER Arena i Nykøbing, og lørdag venter returmødet med CSM Bucuresti i Rumænien i Champions League.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen