NFH tilbage på førstepladsen

NFH indtager igen førerpositionen i HTH Ligaen efter en sikker sejr på 30-23 over bundholdet Ajax København – for øjnene af over 1100 tilskuere hjemme i POWER Arena.

Det var NFHs første kamp efter, at Mulle blev skadet, så spillerne skulle lige bruge lidt tid til at vænne sig til at spille uden hende.

Men Angelica Wallén greb taktstokken fint fra start og tog både initiativ og ansvar. Begge hold trykkede speederen i bund fra første fløjt, men det var NFH der var skarpest foran mål, og hurtigt bragte de gulblusede sig foran med 3-0, mens Ajax flere gange var uheldige med at ramme stolperne. Første gang ramte bolden endda begge stolper, inden den sprang ud i spil igen.

Ajax fik kæmpet sig tilbage til 5-5, men det var også sidste gang, at holdet ikke var bagud. Københavnerne blev dog ved at kæmpe, og det var først mod første halvlegs slutning, at NFH begyndte at trække lidt fra, og ved pausen var stillingen 14-10.

Starten på anden halvleg blev hæsblæsende. I løbet af de første tre og et halvt minut havde begge hold scoret tre gange hver. Derefter scorede NFH fire gange i træk og bragte føringen op på otte mål, 21-13, og det knækkede reelt de godt kæmpende københavneres håb om sejr.
Med fem minutter igen førte NFH endda med ni mål, 29-20, men Ajax fik altså pyntet lidt på det til sidst.
Kampen bød på et gensyn med de to tidligere NFH’ere Nadia Kongsted og Cecilie Woller, mens det for NFHs Isabella Fazekas var den første kamp mod hendes tidligere klub efter skiftet til NFH.

Hos de gulblusede blev Johanna Westberg og Lærke Nolsøe topscorere med otte mål hver.
Lærke Nolsøe var i et gevaldigt spillehumør ovenpå sidste weekends landskampe, hvor hun især mod Polen fik sat et godt aftryk.

Det skal også bemærkes, at målvogter Cecilie Greve udover at hindre modstanderne i at score også selv blev noteret for to scoringer i et tomt Ajax-mål i situationer, hvor Ajax spillede uden målvogter. Greve var endda tæt på yderligere en scoring, men desværre stod stolpen i vejen.

Med sejren kan NFH nu kigge frem mod opgøret ude mod Aarhus United på onsdag. Aarhusianerne har overrasket mange med godt spil og flotte sejre og en aktuel tredjeplads i ligaen.

 

WOMAN OF THE MATCH blev Johanna Westberg, som blev kåret af Carsten Jensen fra INVITA – Næstved.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen