NFH tager første stik i DM-semifinalen

NFH tog tirsdag aften det første lille skridt mod DM-finalen, da Viborg HK blev besejret med 26-24 i Scandlines Arena efter 14-12 ved pausen i den første af maksimalt tre semifinaler.

Dermed kan NFH nøjes med uafgjort i returkampen i Viborg på søndag for at spille sig i DM-finalen.

Semifinalen mod de mangedobbelte danske mestre blev en tæt og lige affære hele vejen igennem, men dog med NFH et lille skridt foran næsten hele tiden. Det var en kamp med masser af fysik, og især før pausen blev der gået til den i nærkampene inde på stregen.

Man kunne have frygtet, at NFH’erne ville være præget af nerver idet, det jo var klubbens første DM-semifinale nogensinde. Men det virkede ikke til at være tilfældet. På kort tid fik de gulblusede etableret kampens første to-måls føring ved stillingen 4-2, men Viborg kom tilbage og bragte sig foran med 5-6. Så var det NFHs tur til at have momentum, og pludselig stod det 9-7. Føringen blev også udbygget til 11-8, og NFH var tæt på at kunne gå til pause med en tre-måls føring, men i sidste sekund fik Viborg reduceret til 14-12.

Anden halvleg blev en næsten lige så tæt og spændende affære. Viborg spillede i perioder med ganske lange, tålmodige angreb, og selvom de indimellem også til sidst fandt vej til netmaskerne, så stod NFHs forsvar generelt godt.

NFH fik oparbejdet en føring på fire mål, blandt andet ved 19-15, men alligevel var det ved at blive lidt for spændende til sidst, da NFH mistede bolden med under et minut tilbage og en føring, der var reduceret til et enkelt mål. Men heldigvis var Nathalie Hagman hurtig på fødderne i sit returløb og nåede hjem og greb den lange aflevering, som ellers var tiltænkt en Viborg-spiller. Derefter spillede de gulblusede bolden tålmodigt rundt i de sidste sekunder, indtil Louise Kristensen til allersidst lukkede og slukkede med målet til 26-24, og så kunne jublen for alvor bryde løs blandt de cirka 1.450 tilskuere i Scandlines Arena.

Alt i alt en fortjent sejr til NFH, selvom Viborg bed godt fra sig. Returkampen spilles som nævnt på søndag i Viborg klokken 16.10, og hvis NFH vinder eller spiller uafgjort, er vi i DM-finalen. En sejr til Viborg – uanset størrelsen – udløser en tredje og altafgørende semifinale i Scandlines Arena søndag den 7. maj.

Topscorere for NFH i dag blev Nathalie Hagman med 11 mål, mens Johanna Westberg scorede seks gange. Sidstnævnte blev også kåret til kampens bedste NFH’er.
Nathalie Hagman kunne derimod glæde sig over at være udtaget til sæsonens All Star-hold i Primo Tours Ligaen.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen