NFH tog fjerdeplads og billet til Europa

Alt gik op i en højere enhed for NFH, da sidste runde i grundspillet i HTH Go Ligaen blev spillet lørdag eftermiddag, hvor alle kampe blev sat i gang samtidig.

NFH vandt en stensikker sejr på 36-21 over Aarhus United foran 924 tilskuere hjemme i POWER Arena, og samtidig vandt vores tidligere guldtræner Niels Agesen og hans hold fra Randers HK med 19-20 ude over Viborg. Dermed snupper NFH fjerdepladsen fra netop Viborg og tager ét point med over i slutspillet. Fjerdepladsen giver samtidig adgang til EHF Cuppen i næste sæson, så NFH skal dermed repræsentere dansk kvindehåndbold i de europæiske klubturneringer for tredje sæson i træk – og vi kan stadig nå at veksle EHF Cup-billetten til en billet til Champions League, hvis vi genvinder mesterskabet.

Resultaterne i de øvrige kampe magede sig også sådan, at det bliver København Håndbold, Team Esbjerg og Randers HK, som NFH skal møde i slutspillet, hvor alle hold møder hinanden både ude og hjemme. København tager som vinder af grundspillet to points med over, mens NFH altså tager ét point, og Esbjerg og Randers begynder slutspillet med nul points. De to bedste hold i puljen går videre til semifinalerne.

Men tilbage til kampen mod Aarhus United: NFH var på forhånd favoritter, selvom pigerne desværre må klare sig uden skadede Ayaka Ikehara på højre fløj. Dermed fik Sofie Olsen for alvor lov til at vise, hvad hun kan fra den position, og det slap hun rigtigt godt fra. Hun blev både NFHs topscorer med seks mål og kåret til Woman of the Match efter kampen. I forsvaret leverede hun også en rigtig fin indsats, men det var nu generelt for hele holdet.

En solid indsats i forsvaret og af Cecilie Greve og Mie Sørensen i målet gav masser af kontramuligheder og masser af mål. Gæsterne lagde ellers godt ud og bragte sig foran med 1-3, men så satte NFH for alvor damp under kedlerne, og efter 20 minutter var kampen reelt afgjort. Da havde NFH bragt sig foran med 14-5, og det kom Aarhus United aldrig tilbage fra.

NFH’erne skal roses for at holde fokus på deres egen kamp og for at blive ved at arbejde hårdt i alle 60 minutter. Ved pausen var de gul-blå foran med 19-9. Det er ikke første gang i sæsonen, at NFH prøver at føre med 10 mål ved halvleg, men modsat de andre gange, så lykkedes det i dag at udbygge føringen komfortabelt efter pausen.

19-9 blev til 29-15 godt midtvejs i anden halvleg, og hvis nogle af spillerne havde udfaldet af Viborgs kamp mod Randers i tankerne, så skjulte de det godt, for aarhusianerne fik aldrig ro hverken i forsvar eller angreb af et koncentreret NFH-mandskab, der endda formåede at score flere gange på langskud i et tomt mål, når gæsterne havde taget keeperen ud.

NFH nåede helt op og føre med 17 mål – 34-17 – inden det hele altså sluttede med en 36-21 sejr. Efter kampen var der diskotek og lidt godt at drikke i omklædningsrummet for at fejre resultatet og en flot indsats i grundspillet.

Topscorer mod Aarhus United blev som nævnt Sofie Olsen med seks mål, mens Sarah Iversen, Lærke Nolsøe og “Mulle” scorede fem gange hver.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen