NFH tabte nytårsbraget i København

NFH fik ikke den ønskede start på 2020, da nytårsdags-kampen på udebane mod København Håndbold trods opbakning fra cirka 100 medrejsende tilskuere endte med en sejr til hjemmeholdet på 31-30 efter 17-16 ved pausen.

Blot 16 timer efter, at nytårsklokkerne lød på Rådhuspladsen, skulle der på anmodning fra TV2 spilles ligahåndbold i Frederiksberghallen.
Og de to hold kom blæsende i nytårsraketfart fra første fløjt. NFH kom godt fra start med en 0-2 føring på to hurtige kontramål af verdensmester Dione Housheer og Lærke Nolsøe.

Men så blev krudtet vådt hos de gulblusede. For mange chancer blev misbrugt, og København bragte sig foran med først 4-2 og sidenhen 9-4.

Så fik NFH lidt bedre fat i offensiven igen og reducerede til 10-7. København slog dog hurtigt tilbage og genskabte fem-målsføringen med to mål i træk til 12-7.

Hjemmeholdet kom også foran 15-10, men så var det deres tur til at gå i stå offensivt, og NFH kæmpede sig tilbage på uafgjort 16-16 kort før pausen.

I slutningen af første halvleg kom Mathilde Schæfer til skade med sin skulder i en forbindelse med en forsvarsaktion. Men heldigvis er NFH-bænken atter blevet så bred, at der er flere fuldgode erstatninger at sætte ind.

NFH fik en fantastisk start på anden halvleg. Natasja Clausen, der havde erstattet Cecilie Greve i NFH-målet kort før pausen, havde med flere flotte redninger sin store andel i, at NFH kunne bringe sig foran med 17-19 og senere 18-21.

Det begyndte at minde lidt om Københavns bronzekamp mod TTH Holstebro ved Final 4, hvor københavnerne også førte klart, men endte med at tabe alligevel.
Sådan gik det ikke i dag. København fik kæmpet sig tilbage med tre scoringer i træk, og i de sidste 20 minutter var det en helt lige kamp, som næsten frem til afslutningen kunne begge veje.

Men i sidste ende blev det altså København, der trak det længste strå.

På positivsiden skal blandt andet nævnes, at holdet kæmpede godt hele vejen, at Johanna Westberg spillede sin bedste kamp, siden hun kom tilbage fra barsel, og at Ayaka Ikehara gjorde det godt på højre fløj blot få kampe efter, at hun vendte tilbage efter sin korsbåndsskade.

Topscorere for NFH blev Johanna Westberg og Mulle med seks mål hver, Angelica Wallén med hver fem samt Ayaka Ikehara med fire.
Kampens topscorer blev Mia Rej fra København, der nettede hele 12 gange.

Næste opgør for NFH er allerede på mandag, hvor HTH Ligaens suveræne førerhold Team Esbjerg kommer på besøg i LÅNLET Arena.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen