NFH taber den første DM-finale

NFH formåede desværre ikke at  tage det første stik i kampen om DM-guldet. Lørdag eftermiddag blev det til et nederlag på 26-29 efter 12-15 ved pausen til København Håndbold i Scandlines Arena Næstved.

Københavnerne virkede umiddelbart til at være bedre klar på, hvad NFH ville komme med end omvendt, og gæsterne havde teten gennem stort set hele kampen. Det fysisk stærke København-forsvar stod og bevægede sig godt i forhold til NFH’erne, der i perioder havde svært ved at trænge igennem og komme til gode målchancer.

Samtidig lavede NFH-spillerne flere tekniske fejl, end vi har set fra dem længe, og det gjorde heller ikke missionen lettere for de gulblusede.
København lagde ud med at komme foran med 0-2 og 3-6, og selvom NFH’erne igen og igen kæmpede sig op på kun at være nede med et enkelt mål, så lykkedes det ikke i første halvleg at komme helt op, og gæsterne kunne gå til pause foran med 12-15.

Anden halvleg begyndte heller ikke for godt for NFH. En næsten udsolgt Scandlines Arena Næstved skabte ellers en fin kulisse om den første finale, men publikums opbakning var ikke nok til at bære pigerne det sidste stykke frem mod at få vendt kampen til NFHs fordel.

Det blev 13-17 og 16-21, inden NFH fik reduceret til 18-21, men igen trak København fra, og med cirka fem minutter tilbage var stillingen 23-28. NFH’erne skal dog roses for at blive ved at kæmpe, og det var lige ved at blive rigtigt spændende til sidst, da der blev reduceret til 26-28. Men københavnerne holdt hovedet koldt og endte altså med at vinde 26-29.

Topscorer for NFH blev Nathalie Hagman med seks mål, mens Lærke Nolsøe scorede fem gange.

Næste finale spilles i Frederiksberghallen på næste lørdag, den 20. maj, klokken 16.10. NFH er tvunget til at vinde, hvis ikke København skal blive danske mestre for første gang nogensinde. En sejr til NFH vil, uanset størrelsen, udløse en tredje og altafgørende finale lørdag den 27. maj. Her har NFH i så fald hjemmebane.

 

DM_FINALE

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen