NFH snublende mod FC Midtjylland

NFH snublende nær nyt fantastisk resultat mod FC Midtjylland

Så tæt på – og så alligevel ikke. NFH var torsdag aften centimeter fra at sikre et fantastisk og meget vigtigt point i hjemmekampen i Primo Tours Ligaen mod de danske mestre fra FC Midtjylland.

Men et brændt straffekast fra Kristina “Mulle” Kristiansen efter spilletidens ophør betød, at midtjyderne kunne trække sig ud af det medrivende opgør med en sejr på 26-25. I den omvendte kamp spillede de to hold uafgjort 26-26, og det var altså tæt på, at blive udfaldet i Scandlines Arena også, men desværre parerede FC Midtjyllands målvogter Sabine Englert “Mulles” forsøg.

Inden da havde NFH-pigerne spillet noget af det bedste, vi har set fra holdet i 2016, og især i første halvleg var de gulblusede stærke. De to hold fulgtes tæt ad i starten, men så lykkedes det NFH at få slået et lille hul og bringe sig foran med 8-5. Gæsterne slog dog straks tilbage og fik udlignet til 8-8, og så fulgte holdene igen ad i den tætte og jævnbyrdige match, inden NFH scorede halvlegens tre sidste mål og gik fra 12-12 til pauseføringen 15-12.

Målet til 14-12 blev endda scoret af målvogter Bárbara “Babi” Arenhart på et langt udkast i en situation, hvor FCM havde taget målvogteren ud for at spille med en ekstra markspiller. Babi havde indtil da stået en rigtig glimrende halvleg, og da hendes udkast gik i nettet, var jubelbrølet fra 1.279 tilskuere nærmest ved at få taget til at lette i Scandlines Arena.

Næsten i sidste sekund lykkedes det Karol de Souza at hamre endnu en bold i kassen, så NFH’erne blev fuldt fortjent klappet ud af hallen efter de første 30 minutter.

FC Midtjylland kom bedst i gang efter pausen, og langsomt åd de sig ind på NFH’ernes forspring, og via 18-16 til NFH blev det pludselig 21-24 til gæsterne. Men NFH’erne gav aldrig op, og godt bakket op af Danmarks Bedste Publikum fik de kæmpet sig tilbage i slutfasen til både 24-45 og altså 25-26, som også endte med at blive slutresultatet.

Med lidt mere held i nogle af afslutningerne til sidst kan det endda være, at NFH havde snuppet sejren, men sådan gik det altså ikke.

Trods nederlaget kan holdet dog glæde sig over fortsat spillemæssig fremgang, så på det punkt ser det ikke så skidt ud før den meget vigtige udekamp mod Silkeborg-Voel på tirsdag.

Topscorere for NFH i dag blev Mulle og Mette Gravholt med hver seks mål. Mette Gravholt måtte slide hårdt inde på stregen, men hun viste endnu engang, at hun er en stregspiller i absolut topklasse. Næst-topscorere blev Mariana Costa og Karol de Souza med fire scoringer hver.

Trods nederlaget bevarer NFH sjettepladsen i ligaen – to points foran Silkeborg-Voel. Der er lagt op til et drama på tirsdag i Voel…

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen