NFH slutter grundspillet af med storsejr

NFH slutter som nummer seks i grundspillet i Bambusa Kvindeligaen og skal i slutspillet op imod Odense, Viborg og Aarhus United.

Det står klart efter, at sidste runde i grundspillet blev afviklet onsdag aften. Her kunne NFH have nået en femteplads og dermed at komme over i den anden slutspilspulje, hvis det var lykkedes at hente et point mere end de nærmeste konkurrenter, København Håndbold.

Men både NFH og København vandt deres kampe så NFH slutter altså som nummer seks.

NFH mødte i sidste runde Aarhus United, som man altså også skal møde i slutspillet, hjemme i LÅNLET Arena og vandt en klar sejr på 34-26 efter 18-13 ved pausen.

Det var ellers et NFH-hold, som var ramt af afbud, der stillede op til matchen mod aarhusianerne.

Udover de langtidsskadede Sofie Alnor, Mia Svele og Emilie Steffensen samt den nybagte mor Cecilie Greve måtte de gulblusede også undvære Dione Housheer, Johanna Westberg og Lærke Nolsøe, som alle sad udenfor af forskellige årsager.

I stedet fik U19-spilleren Emma Thomsen sæsondebut på ligaholdet, og Lykke Frank Hansen fik masser af spilletid på venstre fløj i Lærke Nolsøes fravær, og mod slutningen fik unge Jo Nielsen også nogle minutter på banen.

Angrebsmæssigt blev der også masser af spilletid til Amalie Wulff, og fælles for dem alle, og resten af holdet, var, at de leverede en rigtig god indsats.

Inde på stregen blev Nikita van der Vliet forsynet med masser af gode indspil og scorede masser af mål.

Efter en lige start på opgøret var NFH tæt på at afgøre kampen allerede i første halvleg.

2-4 blev til 6-4, og ved stillingen 8-6 holdt gæsterne ni minutters scoringspause. Det udnyttede NFH til at udbygge føringen til 14-6.

Det blev også 17-9, men i de sidste fem minutter op til pausen fik Aarhus United kæmpet sig en smule tilbage og reduceret NFHs føring til 18-13.

Gæsterne fik også lidt momentum i starten af anden halvleg, hvor NFH holdt fire minutters scoringspause. Det udnyttede Aarhus United til at bringe sig helt tæt på og reducere til 19-18.

Men så tog cheftræner Jakob Larsen en timeout, og langsomt, men sikkert overtog NFH igen styringen i kampen.

NFH’erne rider på en succesbølge for tiden, det mentale overskud skinnede også igennem i den periode.
Der var ingen panik, og stille og roligt blev 19-18 til 23-19 og 26-20 med knapt 12 minutter tilbage. Til sidst var det blot et spørgsmål om sejrens størrelse.

Topscorere for NFH blev Nikita van der Vliet med ni mål efterfulgt af Celine Lundbye og Mulle med hver seks samt Lykke Frank Hansen med fem mål.

Målvogter Louise Egestorp havde også stor andel i sejren med en redningsprocent tæt på 43.

NFH indleder slutspillet med en hjemmekamp imod Viborg, men kampdatoerne er endnu ikke endeligt på plads.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen