NFH slog Team Esbjerg – Igen!

Bambusa Kvindeligaens førerhold Team Esbjerg måtte for anden gang i denne sæson tage tomhændede hjem fra et møde med NFH i LÅNLET Arena.

I september sendte NFH vestjyderne ud af pokalturneringen Santander Cup, og onsdag aften leverede NFH-pigerne så sæsonens måske hidtil bedste præstation, da de endnu engang besejrede de forsvarende dobbelte danske mestre og tildelte dem det blot andet nederlag i ligaen.

NFH vandt med 32-28 efter 19-12 ved pausen, og som cifrene antyder, var det en fantastisk første halvleg, der grundlagde sejren.

Gæsterne kom ellers bedst fra start og efter fire og et halvt minut førte de med 1-4.
Men så fik NFH bedre fat i både forsvar og angreb. I godt seks minutter holdt forsvaret og målvogter Louise Egestorp esbjergenserne fra at score, og det udnyttede NFH til at bringe sig foran med 5-4.

Derefter fulgtes de to hold ad til stillingen 9-8 godt midtvejs i første halvleg. Så holdt Team Esbjerg igen en lang scoringspause, denne gang på ni minutter, og de udnyttede NFH til at slå et – skulle det vise sig – afgørende hul og bringe sig foran med 15-8.

NFH brændte ellers også et par afslutninger i den periode, men gæsterne lavede flere fejl i angrebsspillet, og det profiterede de gulblusede af.

NFH måtte desværre undvære hollandske Dione Housheer, som blev skadet under træningen dagen før kampen, men i hendes sted trådte Celine Lundbye ind på scenen og spillede en af sine bedste kampe for NFH i lang tid.

Hun udfordrede Team Esbjergs defensiv både med skud og gennembrud og var især i første halvleg stærkt spillende.

NFHs stregspillere havde også en rigtig god aften. Nikita van der Vliet spillede sin måske bedste kamp for NFH siden skiftet i sommer og scorede syv gange. Stregkollegaen Johanna Forsberg scorede tre gange, så alt i alt kom næsten en tredjedel af NFHs mål fra stregpositionen.

Begge stregspillere fik da også masser af gode indspil at arbejde med, og NFH spillede i det hele taget klogt og tålmodigt angrebsspil, hvor flere gode fløjindløb fra Lærke Nolsøe og Sofie Olsen også var med til at skabe ravage i Esbjerg-forsvaret.

I den modsatte ende stod målvogter Louise Egestorp en rigtig fin kamp og markerede sig blandt andet efter en episode i anden halvleg, hvor hun blev ramt i hovedet af et skud fra en Esbjerg-spiller i et gennembrud.
Team Esbjerg fik straffekast i situationen, men efter at have sundet sig et par minutter på halgulvet, rejste “Ege” sig op og reddede straffekastet!

NFH’erne skal i det hele taget roses for at bevare roen og kæmpe godt i alle 60 minutter. Selv da man i en periode i anden halvleg røg ind i en byge af udvisninger og på et tidspunkt var to spillere i undertal, fik Team Esbjerg ikke lov at komme tæt på.

Topscorere for NFH blev Nikita van der Vliet med syv mål efterfulgt af Celine Lundbye med fem og Emilie Steffensen og Lærke Nolsøe med hver fire scoringer.

Sejren sender NFH op på sjettepladsen med 19 points, tre færre end København Håndbold på femtepladsen.

Næste opgør for NFH’erne er på onsdag, hvor rækkens nye tophold Odense venter på udebane.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen