NFH sikkert videre i Santander Cup

NFH kvalificerede sig onsdag aften til kvartfinalerne i Santander Cup efter en sikker sejr i ottendedelsfinalen på udebane mod ligaoprykkerne fra Ajax København.

Hele 36-19 vandt NFH efter en føring på 18-8 ved pausen, og som cifrene antyder, var der aldrig for alvor spænding om kampens udfald. NFH lagde ud med at bringe sig foran med 2-0, og det forspring blev stille og roligt udbygget til 4-1, 9-4 og 14-4, og derfra var det reelt kun et spørgsmål om sejrens størrelse.

Både NFH og Ajax har skiftet massivt ud i truppen op til den nye sæson, og der er stadig en del at arbejde med for begge mandskaber, selvom der var klar fremgang at spore i flere dele af spillet hos NFH i forhold til træningskampene for nylig mod Roskilde og Odense.

NFH havde altså som nævnt ingen problemer med at leve op til favoritværdigheden mod Ajax, og særligt Kristina “Mulle” Kristiansen var i hopla hos de forsvarende danske mestre før pausen.

Ikke færre end ni mål – altså halvdelen af NFHs mål i første halveg – blev playmakeren noteret for. Efter pausen tog hun det lidt mere roligt med scoringerne, men hun nåede alligevel at bliver en sikker topscorer for de blåklædte NFH’ere med i alt 11 mål.
Positivt var det også at se, at ikke færre end 11 forskellige spillere kom på scoringstavlen. Efter “Mulles” målshow før pausen, lagde Sarah Iversen hårdt fra land efter pausen med fire mål i løbet af meget få minutter, og i alt nåede stregspilleren op på fem mål. Det samme gjorde Emelie Westberg, som både fik lov at boltre sig på stregen og på sin lidt mere vante back-position.

Vanen tro blev NFH’erne bakket op af 30-40 NFH-tilhængere, der som altid satte deres præg på lydbilledet og gjorde deres til, at spillerne følte sig på hjemmebane i Bavnehøj Arena.

Nu venter der et par træninger mere for det nye NFH-hold, inden de på tirsdag, 29. august, går på jagt efter sæsonens første trofæ, når de forsvarende mestre møder de forsvarende pokalvindere fra Randers HK i Super Cuppen. Kampen spilles i Roskilde og bliver altså et gensyn med vores guldtræner fra sidste sæson, Niels Agesen.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen