NFH – Sikkert videre i Europa

NFH-pigerne sikrede sig søndag aften videre avancement i EHF Cuppen, da holdet hjemme i Scandlines Arena vandt en komfortabel sejr på 29-20 over svenske Lugi Lund efter 9-9 ved pausen. Dermed går NFH videre med sammenlagt 54-43 efter de to kampe og skal nu møde et hold fra Stettin i Polen.

Som cifrene antyder, så var det i hvert fald angrebsmæssigt to meget forskellige halvlege, tilskuerne blev vidne til i Scandlines Arena. Første halvleg var præget af to gode forsvar og mange fejl og spildte muligheder. NFH fik en skidt start på kampen og kom bagud 0-3. På det tidspunkt var Lugi faktisk videre i det samlede regnskab, men heldigvis er det jo sådan i håndbold, at man skal være foran, når kampen slutter og ikke nødvendigvis i begyndelsen.
NFH fik langsomt arbejdet sig ind i kampen, og via 2-3 fik de gul-blå udlignet til 4-4. Derefter fulgtes holdene tæt ad i resten af halvlegen til pausestillingen 9-9.

Straks fra anden halvlegs start var der anderledes fart og styr på NFH-spillet, og via 11-9, 15-12 og 18-13 blev svenskernes håb om samlet sejr langsomt slukket. NFH fik endelig valuta for det fine forsvarsspil og fik styr på kontrafasen og scorede flere af de såkaldt ”lette” mål på den konto.

Det blev også 26-17, inden det hele altså sluttede 29-20. Cheftræner Niels Agesen gjorde brug af hele bænken, og på et tidspunkt var stort set alle de unge spillere på banen samtidig – med venstrefløjen Nadja Mortensen som alderspræsident. Og hun er altså blot i midten af tyverne.

Alt i alt en flot indsats af NFH’erne – ikke mindst i anden halvleg, som isoleret set blev vundet med hele 20-11. Topscorer og kampens NFH-spiller blev venstrefløjen Lærke Nolsøe Pedersen med seks mål, men mange andre spillere kom også på måltavlen – heriblandt Leonora Demaj og Emma Navne, som begge fik officiel sæsondebut og scorede to gange hver.

På tribunerne sad blandt andre højrefløjen Mariana Costa, der kom så slemt til skade med sin albue / arm i torsdagens ligakamp mod FC Midtjylland og været stærkt plaget af smerter lige siden. Men nu går det langsomt fremad, og hun blev fortjent hyldet af publikum i forbindelse med kampen. Costa har armen i gips, og selvom hun har det bedre end i torsdags, så går der stadig et godt stykke tid, før vi ser hende på banen igen.

Det gør der ikke med resten af NFH-holdet, for de spiller allerede igen på onsdag på udebane mod Randers i Primo Tours Ligaen, og på næste søndag gælder det ”braget om Østdanmark” mod København Håndbold på ”hjemmebane” i Arena Næstved.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen