NFH sikkert videre i Europa efter storsejr

Det lykkedes helt som ventet for NFH at spille sig videre til næste runde af kvalifikationen til den europæiske EHF European League.
Søndag aften blev tyrkiske Yalikavakspor besejret sikkert med 37-24 efter 18-13 ved pausen i returkampen hjemme i Spar Nord Arena, og dermed er NFH videre med sammenlagt 66-45.
NFH’erne satte sig på kampen fra første fløjt, gæsterne fulgte kun med til 1-1. Resten af kampen var NFH I teten, og allerede efter godt otte minutters spil havde de gulblusede slået et hul på fire mål. Det var, da Sofie Bardrum scorede sit andet mål til 7-3 til NFH.
Bardrum spillede en god første halvleg inde på stregen, mens Nikita van der Vliet fik lov at spare på kræfterne til anden halvleg.
NFH stod generelt godt i forsvaret, og det gav Annika Friedheim I målet gode arbejdsbetingelser. Annika stod hele kampen bortset fra et enkelt straffekast og diskede op med 16 redninger og en redningsprocent på 41 procent.
Angrebsmæssigt var NFH aldrig for alvor udfordret, hvilket de 37 mål også vidner om.
Samtlige spillere i truppen fik spilletid, og alle markspillere med undtagelse af Stine Eiberg Jørgensen og Nikita van der Vliet kom på måltavlen.
Allerede midtvejs i første halvleg var NFH solidt foran med 12-4, og det blev også 15-8, inden Yalikavakspor fik pyntet lidt på stillingen op mod pausen, så NFH gik til pause med en femmålsføring, 18-13.
Gæsterne kom også bedst fra start i anden halvleg, hvor de efter 41 minutter fik reduceret NFHs føring til tre mål, 22-19.
Men så hankede de gulblusede lidt op i sig selv, og få minutter senere var føringen øget til 28-22.
Og ligesom det var tilfældet i de to holds første møde i Tyrkiet, gik gassen af Yalikavakspor til sidst. NFH vandt de sidste godt 11 minutter med 9-2 og dermed kampen med 37-24 for øjnene af 1.024 tilskuere.
Topscorere for NFH blev Elma Halilcevic med otte mål og Sofie Flader med seks.
NFH mangler nu blot en enkelt kamp inden EM-pausen. Det er på onsdag på udebane mod Horsens i Kvindeligaen.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen