NFH sikkert videre i Europa

NFH er klar til tredje og sidste kvalifikationsrunde til EHF Cuppens gruppespil.

Søndag aften blev det til en sikker sejr på 29-22 i returkampen mod de slovakiske mestre Iuventa Michalovce for øjnene af knapt 1.000 tilskuere hjemme i POWER Arena. Og dermed er NFH videre med samlet 58-48.

NFH havde ingen problemer med slovakkerne i søndagens kamp.

Gæsterne var aldrig foran og måtte slippe taget i de gulblusede ved stillingen 2-2. Derefter scorede NFH fire gange i træk og slog et hul, som slovakkerne aldrig fik indhentet.

Cheftræner Jakob Larsen fik brugt hele den klarmeldte del af truppen og doserede kræfterne hos spillerne så godt som muligt. Johanna Westberg var som ventet tilbage efter sin skade mod Esbjerg og bombede fem mål i kassen. Til gengæld måtte Ayaka Ikehara humpe fra banen kort før pausen med et overstræk i knæet. Hun mener dog selv, at hun nok skal blive klar til ligakampen i Odense på onsdag.

Ayakas skade gav Jakob Larsen lidt udfordringer på højre fløj, idet Sofie Olsen var ukampdygtig efter at have pådraget sig en flænge i øjenbrynet til træning. Den opgave løste de to højre backs Yui Sunami og Dione Housheer dog på skift, og begge fik med flere scoringer og gode forsvarsaktioner vist, at de sagtens kan spille højre fløj, hvis det bliver nødvendigt.

NFH førte 16-11 ved pausen, og de gode takter fortsatte i anden halvleg, hvor de gulblusede nåede helt op at føre med 11 mål, 27-16, inden det hele altså sluttede 29-22 til NFH.

Topscorere for NFH blev Johanna Westberg, Ayaka Ikehara og Lærke Nolsøe med fem mål hver.

NFH var i det hele taget uhyggeligt effektive i afslutningerne. 29 mål på 33 afslutninger, eller en udnyttelsesprocent på 88 taler sit eget tydelige sprog.

Det vides endnu ikke, hvem NFH skal møde i næste runde.

 

WOMEN OF THE MATCH:

Bettina Kjær Rützou fra Caravan Centret Brohallen kårede sammen med Rasmus Von Elberhagen fra OREBY Kro, begge Women Of The Match ved aftenens kamp i POWER Arena.. Tillykke til NFH’s Johanna Westberg og Iuventa’s Veronika Habánková.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen