NFH måtte slås for sejren

NFH kan gå på landsholdspause med en placering i toppen af HTH Go Ligaen efter, at det fredag aften blev til en sejr på 28-25 hjemme i POWER Arena over Silkeborg-Voel efter en føring til gæsterne på 13-16 ved pausen.

NFH kom fremragende fra land og bragte sig hurtigt foran med 4-0. Forsvaret stod fantastisk, og i den anden ende var der heller ingen problemer med at få afslutningerne sendt i nettet. Men så tog Silkeborg-Voel timeout, og omtrent samtidig blev NFH ramt af en to-minutters udvisning til Sarah Iversen. Det udnyttede gæsterne til at bringe sig tilbage i kampen og reducere til 4-3. NFH holdt dog stadig et forspring på et til tre mål frem til omkring midtvejs i første halvleg ves stillingen 9-6. Men så fulgte en længere scoringspause, og i mellemtiden scorede Silkeborg-Voel fire gange og bragte sig foran med 9-10.

Det skabte lidt uro i rækkerne hos NFH, der havde svært ved at finde løsninger især i angrebsspillet, hvor gæsterne tog godt fat, og stille og roligt udbyggede de deres føring til 11-15 og 13-16 ved halvtid.

I pausen fik NFH’erne lidt mere styr på tingene ikke mindst i forsvaret, og der var ikke spillet mange minutter af anden halvleg, før pigerne havde reduceret fra 14-18 til 17-18. Nu var spændingen for alvor tilbage, og de knapt 1.100 tilskuere i POWER Arena gjorde, hvad de kunne for at hjælpe de gulblusede fremad.

NFH fortsatte med at have tur i den og scorede fire gange i træk, så 17-19 blev vendt til 21-19. Silkeborg-Voel bed dog stadig fra sig og scorede derefter tre gange i træk.

Men til sidst virkede det som om, at NFH var det hold, der havde de fleste ressourcer i den meget fysisk prægede kamp, og ikke mindst de to Westberg-søstre havde sammen med målvogter Cecilie Greve stor andel i kampens afgørelse, da NFH til sidst trak fra. Johanna og Emelie Westberg scorede tilsammen seks af NFHs sidste syv mål.

Begge de svenske søstre spillede i det hele taget en stor kamp – Emelie endda så stor, at hun efter kampen blev kåret til kampens bedste NFH’er. Hendes fine præstation var også en stor del af årsagen til, at cheftræner Jakob Larsen valgte beholde Kristina “Mulle” Kristiansen på bænken i næsten hele anden halvleg.

Kampens topscorer for NFH blev Johanna Westberg med hele 11 mål, mens tvillingesøster Emelie scorede fem gange og Sarah Iversen fire.

Sejren sender foreløbig NFH op på andenpladsen i HTH Go Ligaen efter FC Midtjylland, men Viborg eller København Håndbold kan dog nå at overhale de forsvarende mestre, inden runden er færdigspillet.

På grund af landsholdspause er NFHs næste kamp først den 4. oktober, hvor det gælder opgøret mod vores tidligere træner Niels Agesens hold Randers HK på udebane.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen