NFH løb fra Viborg i anden halvleg

NFH sluttede onsdag aften 2018 af på fornemmeste vis i liga-regi, da det hjemme i POWER Arena blev til en sikker sejr på 32-26 over Viborg HK.

Det var ikke mindst i angrebet, at NFH kampen igennem leverede en flot præstation, men det var først, da forsvaret for alvor kom på plads efter pausen, at de gulblusede løb fra gæsterne. De første 30 minutter var nemlig meget lige og blev spillet i et højt tempo. De to hold fulgtes ad det meste af vejen. NFH førte et par gange med to mål, men Viborg formåede hver gang at kæmpe sig tilbage og var også foran med 9-10 efter 21 minutters spil.

Men så fik NFH lidt bedre fat og kom tilbage i front, og i resten af halvlegen vekslede stillingen mellem uafgjort og en et-måls føring til NFH. Det var også situationen, da de to hold gik til pause med stillingen 15-14 til NFH efter en underholdende første halvleg.

NFH kom også bedst ud af starthullerne efter pausen. Forsvaret var blevet justeret en anelse, og det var sammen med en god præstation i NFH-målet af Cecilie Greve og et par brændte Viborg-straffekast medvirkende til, at Viborg langsomt haltede længere og længere bagefter, for NFH blev ved med at spille godt angrebsspil, komme frem til chancer og være ganske effektive til at udnytte dem.

15-14 blev til 17-14 og 23-17 efter godt 10 minutters spil af anden halvleg. Det hul fik Viborg aldrig lukket, for NFH blev ved at score, så gæsterne kom aldrig nærmere end fire måls afstand i de sidste 20 minutter. 

Med seks minutter igen og stillingen 30-23 begyndte det endda at dufte en anelse af en ny 10-målssejr til NFH, der som bekendt vandt med 32-22 på udebane i sæsonpremieren. Viborg fik dog pyntet lidt på resultatet til sidst, så det hele altså endte 32-26 til NFH, der dermed kan gå på juleferie i ligasammenhæng med 21 points for 14 kampe og en placering i top fire i HTH Ligaen. 

Der var mange gode præstationer hele vejen rundt hos NFH’erne denne aften, men blandt de mere iøjnefaldende var japanske Yui Sunami, som spillede sin vel nok bedste kamp hidtil i NFH-trøjen og scorede tre mål og fremprovokerede et par straffekast også. 

Plusser var der også som vanligt til topscorer Johanna Westberg, der denne gang scorede ni mål – heraf hovedparten på straffe – samt til målvogter Cecilie Greve. Men også Anna Lagerquist, Lærke Nolsøe, Angelica Wallén, Ayaka Ikehara og Dione Housheer gjorde det godt, og det samme kan siges om resten af de spillere, der var på banen, for det var i høj grad en holdpræstation, der var med til at knække Viborg.

Samtidig blev holdet båret frem af mere end 1.150 tilskuere, som virkelig gav den fuld gas i POWER Arena.

NFHs sidste kamp inden jul er på søndag, hvor det gælder den ultravigtige returkamp i EHF Cuppen mod svenske H65 Höör. NFH vandt den første kamp med 27-24, og en samlet sejr vil sikre kvalifikation til EHF Cuppens gruppespil og dermed masser af europæiske kampe efter nytår.

 

Woman Of The Match – Cecilie Greve blev kåret af KF TØMRER lige efter aftenens kamp i POWER Arena.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen